Rôzne

Vybrali sme to za vás: 10 podujatí, ktoré vo februári odporúčame zažiť v Michalovciach

Nový mesiac klope na dvere a vy si už teraz môžete zaznačiť akcie, ktoré sa počas februára chystajú. Aby sme to uľahčili, prinášame vám rovnú desiatku z podujatí, ktoré podľa nás určite stoja za to!

Ilustračný obrázok k článku Vybrali sme to za vás: 10 podujatí, ktoré vo februári odporúčame zažiť v Michalovciach
Zdroj: Dnes24.sk

Majstrovstvá Európy kňazov v halovom futbale

1. – 5. februára

Tohtoročné jubilejné 10. Majstrovstvá sa uskutočnia v Michalovciach, ktorých hlavnými organizátormi sú Košická eparchia a Košická arcidiecéza, za výraznej podpory mesta Michalovce a obce Kaluža. Program dvoch hracích dní v utorok 2.2. a štvrtok 4.2. v Michalov­ciach, bude v stredu 3.2. obohatený aj programom v metropole východu – Košiciach, ktoré sa v tomto roku pýšia titulom Európske mesto športu 2016. Okrem favorizovaného a šesť násobného Majstra Európy z Poľska, sa Slovensko stretne v základných bojoch v skupine aj s kňazmi z Čiernej Hory a nováčikom v súťaži, kňazským družstvom z Českej republiky.

Motivačná prednáška Pavla „Hiraxa“ Baričáka

3. februára o 18:00

Autor mnohých bestsellerov, ako napríklad Šlabikár šťastia 1. – Návrat k sebe, Šlabikár šťastia 2. – Sebapoznanie, súvislosti, sebapremena, románov Plynutie, Nauč ma umierať, Raz aj v pekle vyjde slnko, 666 anjelov, cestopisov z Ekvádoru, Etiópie, či Panamy, básnických zbierok Povedz iba slovo, K svetlu, V tichu atď.

Fašiangový bál

6. februára, Bažant v Michalovciach

Tradičný fašianhový bal sa uskutoční v sobotu, 6. 2. 2016 od 19. hodiny a potrvá až do rána bieleho. Oficiálny koniec sa uvádza do 4. hodiny ráno. Zabávať vás bude bardejovská skupina Element, DJ Tony a vystúpi aj folklórny súbor Zemplín.

Ples v teplákoch

6. febuára, v Topoľanoch

Skvelá zábava a super sa baviaci dav ľudí oblečených v teplákoch. Takto bude vyzerať netradičný teplákový ples v Topoľanoch v časti Michaloviec. Žiadne dámske plesové róby a ani pánske obleky a fraky, ale len bežné obyčajné tepláky. Aj takto bude vyzerať 6. február Teplákovéj zábavy v Topoľanoch. Aj na tomto plese platí: čím viac pruhov na teplákoch, tým väčšia kvalita. Dôvodom vzniku takéhoto plesu je skvelá a uvoľnená zábava, ktorú zaručujú nielen skvelí ľudia, ale i pohodlnosť oblečenia. Pre účastníkov tohtoročného plesu bude pripravených aj množstvo prekvapení.

Ochotnícke Divadlo pri fontáne

8. februára o 17:30, MsKS

Divadlo pri fontáne uvedie reprízu 8. 2. 2016 o 17.30. vo veľkej sále mestského kultúrneho strediska premiéru veselohry SUPER ŽENA

Carmen á la GYPSY DEVILS

11. februára o 19:00, MsKS

Tanečná dráma vášnivej, osudovej lásky krásnej a neskrotnej Cigánky – najznámejší príbeh lásky, ktorému nechýba romantická zápletka ani vášnivé emócie. Príbeh žiarlivosti, ktorý nevyhnutne smeruje k tragickej smrti. Nadčasový príbeh ožije v strhujúcom tanci so zmesou španielskeho i cigánskeho temperamentu. Romantické melódie Georgesa Bizeta zaznejú v originálnej úprave Ernesta Šarköziho, vedúcej osobnosti orchestra Cigánski Diabli, jedného z najlepších orchestrov v kategórii etno a world music na svete, charizmatického cimbálového mága. Originálne diela, v ktorých majstrovsky spájajú folklór s ostatnými hudobnými žánrami (džez, etno, flamenco), dopĺňajú o výnimočnú virtuozitu, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou ich umeleckého prejavu. Fúzia tanečného a hudobného sveta s rôznorodosťou hudobných žánrov a tanečných techník to je Carmen á la Gypsy Devils.

Astronomické Nové Mexiko

12. februára o 17:00, MsKS

Prednáška sa bude konať 12. februára 2016 (paitok) o 17.00 hod. v malej sále Mestského kultúrneho strediska v Michalovciach. V prípade jasného počasia bude po prednáške nasledovať pozorovanie Mesiaca prenosným ďalekohľadom pred budovou MsKS. Vstup voľný!

Ples muzikantov

12. febuára, Zlatý bažant v Michalovciach

Ples hudobníkov má v Michalovciach už svoju tradíciu. Na treťom ročníku netradičného plesu sa stretne niekoľko regionálnych domácich kapiel, cimbalová hudba ako aj hudobní hostia. Muzikanti sa počas roka nemajú možnosť stretnúť, všetky kapely sú dosť vyťažené, hrajú na svadbách, zábavách, plesoch a pod. Ples hudobníkov je pravým opakom. Je venovaný vlastne práve muzikantom, ale je aj pre ľudí, ktorí sa chcú zabaviť. Na plese hudobníkov sa striedajú rôzne kapely počas celého večera.

Atlantída

14. febuára, Chemkostav aréna

Nový slovenský muzikál s pesničkami Mira Žbirku. Jediné mesto východného Slovenska, ktoré uvidí tento vynikajúci muzikál sú Michalovce. Predpremiéra sa uskutoční 14. februára v Chemkostav ARÉNE. Príďte si pozrieť najnovší slovenský muzikál, plný skvelých hereckých, speváckych a tanečných výkonov. Strhujúci dej, množstvo energie, známe piesne, to všetko Vás čaká v muzikáli Atlantída.

EKO FOTO

15. febuára, vernisáž v ZOS

Zemplínske osvetové stredisko v Michalovciach vsá pozýva do svojej galérie na originálnu výstavu EKO FOTO z foto plenéru Morského oka. Výstava potrvá do 8. marca.

Môže vás zaujímať:

Kňazi plánujú v Michalovciach vymeniť sutany za trenky: Čo sa to v našom meste chystá?

Ženy majú v Michalovciach navrch: Najnovšie čísla, ktoré vás budú zaujímať!

Ostrieľaná kaderníčka z Michaloviec to prezradila: Tieto účesy najviac fičia na plesoch medzi Michalovčankami

Michalovce rozpláli vášnivá Carmen: Podmaniť si nás chce cigánskymi diablami

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM