Krimi

Východniar podozrivý z pokusu o vraždu je na úteku: Môže byť ozbrojený!

Hľadaný muž Róbert Nigut je obvinený z úkladnej vraždy v štádiu pokusu, ktorá sa mala stať na ceste z rekreačného strediska Jahodná do Košíc, a z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Ilustračný obrázok k článku Východniar podozrivý z pokusu o vraždu je na úteku: Môže byť ozbrojený!
Zdroj: Webnoviny.sk

Polícia žiada o pomoc pri pátraní po 36-ročnom Róbertovi Nigutovi. Hľadaný muž čelí obvineniam z úkladnej vraždy v štádiu pokusu a z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Môže byť ozbrojený

Ako informovala hovorkyňa Prezídia PZ Andrea Dobiášová, polícia po mužovi pátra ako po nebezpečnom páchateľovi, môže byť ozbrojený.

Polícia: Pokus o vraždu

Podľa polície sa hľadaný muž pokúsil 9. augusta pred pol piatou ráno na ceste z rekreačného strediska Jahodná do Košíc zavraždiť muža z Gelnice.

Objednávateľ vraždy?

Na vraždu si Niguta údajne najal 34-ročný Radovan V., lebo Gelničan sa opakovane domáhal vyplatenia štyristotisíc eur, ktoré mal u neho uložené. Strelec s vodičom Gabrielom H. na ukradnutom BMW dostihol obeť a strieľal zo samopalu s tlmičom.

Unikol smrti

Gelničanovi sa podarilo z auta vyskočiť, Ford Galaxy skončil v blízkom poraste. Páchatelia sa potom obrátili späť, ale havarovali. Strelec z havarovaného vozidla ušiel a odvtedy je na úteku. Vodič ostal so zraneniami zakliesnený vo vozidle i so samopalom.

Tretí pokus

Samopal vzor 61 mal zbrúsené výrobné číslo, preto nie je možná jeho identifikácia. Podľa dostupných informácií tento pokus usmrtiť Gelničana bol údajne už tretím v poradí.

Proti údajnému objednávateľovi tejto vraždy svedčí najmä vodič BMW, z ktorého sa strieľalo. Po prepustení zo zadržania Radovan V. pre médiá povedal, že vodiča nepozná a všetko je vymyslené. Pri výsluchu nepoprel, že pozná poškodeného Gelničana i strelca.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM