Ondrej Petričko Futbal

Východniarske derby pre MFK Zemplín: V priebehu 16 minút rozhodol kráľ strelcov II. ligy

Takmer vypredaný štadión v Michalovciach videl zaujímavé derby, v ktorom sa zaslúžene radovali domáci zo zisku troch bodov. O víťazstve rozhodol Hamuľak, ktorý je neohrozeným kráľom strelcov druhej ligy.

Ilustračný obrázok k článku Východniarske derby pre MFK Zemplín: V priebehu 16 minút rozhodol kráľ strelcov II. ligy
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Elektrizujúca atmosféra, aj policajné manévre. Takto to vyzeralo na očakávanom derby zápase medzi Michalovcami a Prešovom. Ten lepšie vypálil pre domácich, ktorí si zaslúžene pripísali ďalšie tri body do druholigovej tabuľky.

Kráľ strelcov strelil oba góly

Aktívnejšie začali futbalisti MFK Zemplín. Už v tretej minúte rozjasal naplnené tribúny Hamuľak, ktorý center Janočka poslal za chrbát prešovského brankára a bolo 1:0. V ďalšom priebehu hry šance neubúdali, práve naopak. Už v deviatej minúte zdvihla divákov zo sedadiel hlavička Dominika Kuncu, ktorá smerovala nad bránku. Šancu na vyrovnávajúci gól mali Prešovčania o pár minút neskôr, no Nworah nedokázal z bezprostrednej blízkosti prekonať michalovského brankára.

Viac gólových príležitostí mali zverenci trénera Bubenka. V 18. minúte zahrával priamy kop Janočko. Jeho strela len tesne minula bránu. Michalovce však už o minútu opäť udreli. Kunca potiahol loptu až do 16-stky a jeho finálna prihrávka si našla Michala Hamuľaka, ktorý sa nemýlil. 2:0. V samom závere prvého dejstva prišla šanca Prešova vrátiť sa do zápasu. Po zahrávanom rohu musel pred brankárom zatiahnuť záchrannú brzdu jeden z Michalovčanov a rozhodca nariadil pokutový kop. Na biely bod si loptu postavil Dávid Leško. Tá však skončila na žrdi michalovského brankára Rašku a tak domáci odchádzali do šatne s dvojgólovým náskokom.

Michalovce sú na prvom mieste

Hneď na začiatku druhého polčasu už mohlo byť 3:0, keď si loptu vymenil Obert s Janočkom a druhý menovaný z hranice 16-stky prestrelil bránu. Do ojedinelej šance sa dostali aj hostia v 66. minúte, ale brankár Raška sa nenechal zaskočiť. O desať minút neskôr si hráči MFK Zemplín vytvorili viacero sľubných príležitostí a nedali súperovi vydýchnuť. V závere zápasu si peknú šancu vytvoril Hamuľak, no nakoniec si hetrik nepripísal. Posledné minúty sledovali diváci viac policajný zásah v sektore hostí ako futbal. Domáci futbalisti výsledok už kontrolovali a zaslúžene zvíťazili. Tri body, ktoré získali, ich znovu vyšvihli na prvé miesto II. ligy.

MFK Zemplín Michalovce – 1. FC Tatran Prešov 2:0 (2:0)

Góly: 3. a 19. Hamuľak

ŽK: 44. Gallo – 13. Zbiňovský

Rozhodoval: Smolák

Divákov: 4 052

Futbal Michalovce - Prešov
9
Galéria
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM