Ondrej Petričko Rôzne

Vydarená akcia: Michalovskí turisti sa vybrali do Košíc za rastlinami i dinosaurami

V úvode jesene, poslednú septembrovú nedeľu sa členovia najstaršieho michalovského Klubu slovenských turistov Turista so svojimi deťmi, ba aj vnúčatami zúčastnili ďalšieho úspešného podujatia. Navštívili neďaleké Košice.

Ilustračný obrázok k článku Vydarená akcia: Michalovskí turisti sa vybrali do Košíc za rastlinami i dinosaurami
Zdroj: Dnes24.sk

Obzreli si plody jesene aj kaktusy

Perličkou podujatia zorganizovaného materským centrom Drobec bolo, že len čo sa pohli po asi 15 kilometroch od Michaloviec musel zájazdový autobus zastaviť kvôli obligátnej „pišpauze“ väčšiny hlavne najmladších detičiek. „Prvá exkurzia bola v botanickej záhrade UPJŠ Košice, ktorá má najväčšiu plochu skleníkov a aj najvyšší skleník (13,5 m) spomedzi slovenských botanických záhrad. Okrem iných zaujímavostí ako napríklad teraz aktuálna výstava plodov jesene, má aj najväčšiu zbierku kaktusov v SR,“ opísal predseda KST Turista Michalovce Anton Hasák.

Toto bolo možné žiaľ vidieť v rozpore s názvom inštitúcie (botanická záhrada) len v skleníkoch, lebo celá záhrada ako taká (8 hektárov) je kvôli nezhodám s cirkvou pre verejnosť nedostupná.

Deti sa tešili na dinosaurov

Nasledoval krátky presun a dostali sa do druhej, pre decká atraktívnejšej záhrady spojenej s dinoparkom. „Živé zvieratká v ZOO budovanej od r. 1979 si prezreli len letmo, lebo každý bol zvedavý na ozvučené modely vyhynutých zvierat v životnej veľkosti žijúcich na zemi už od starohôr milióny rokov pred prehistóriou,“ priblížil.

Pekný zážitok z prehliadky hneď v úvode vo vstupnej bráne však skalil svojim neprofesionálnym správaním pracovník parku. „No aj napriek nepríjemnej epizóde stála návšteva zato, vrátane vzhliadnutia filmu o mláďati Triceratopsa v 3D kine,“ zhodnotil Hasák.

Celý výlet sa podľa vyjadrení účastníkov vskutku vydaril. „Počas dňa nám svietilo už nie horúce slniečko, no k večeru sa aj dosť citeľne ochladilo a tak dobre padla unavenému drobizgu cesta domov v teplučkom autobuse.“

Foto: KST Turista Michalovce

Turisti sa vybrali do botanickej a zoologickej záhrady
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM