Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Vyhliadkové plavby výletnou loďou Zemplín: Pristávacie mólo Kamenec

Okrem oddychu a rekreácie sa na Šírave môžete tešiť aj na tradičné výletné plavby loďou. Tá premáva aj z Kamenca. Kedy pláva a koľko zaplatíte?

Ilustračný obrázok k článku Vyhliadkové plavby výletnou loďou Zemplín: Pristávacie mólo Kamenec
4
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Počas letnej dovolenky na Zemplínskej šírave majú návštevníci možnosť prezrieť si jej pobrežie z vyhliadkovej lode, ktorá premáva popri rekreačných strediskách Kaluža, Kamenec a otáča sa pri Paľkove. Výletná loď Zemplín v minulosti premávala len zo strediska Vinné – Hôrka, po dobudovaní móla rozšírila svoje plavby aj zo strediska Kaluža – Kamenec.

Vyhľadávaný zážitok

Pontónové mólo v Kaluži bolo navrhnuté tak, aby zabezpečilo rýchle a bezpečné vplávanie, či vyplávanie plavidiel a plynulé manévrovanie plavidiel, ich kotvenie a vyväzovanie, prípadne formovanie lodných zostáv. Cieľom ďalšieho móla na Šírave bol rozvoj zážitkovej turistiky. Plocha vznikla s podporou krajskej organizácie Košice región turizmus a spolufinancovaný bol Krajskou organizáciou cestovného ruchu Košický kraj.

Ponuka vodných športov a aktivít sa rozšírila a vyhliadkové plavby sú vítaným a turistami vyhľadávaným zážitkom. Najväčšiemu záujmu turistov sa aj tento rok teší najmä rozšírenie ponuky vyhliadkových plavieb výletnou loďou Zemplín.

Koľko zaplatíte?

Kapacita lode je 60 dospelých ľudí a minimum na jednu plavbu je desať pasažierov. Plavba výletnou loďou z móla na Kamenci sa uskutočňuje o 17:30 hod. v piatok, sobotu a nedeľu (obj.na recepcii hotela Glamour).„Mini­málny počet je 10 dospelých osôb je z prístavu Hôrka-Lúč a z prístavu Kamenec-Kaluža je to 20 dospelých osôb. S väčšími skupinkami osôb vieme vyplávat aj mimo stanovených časov po telefonickej dohode na t.č. 0918409128,“ povedal pre spravodajský portál Michalovce24 prevádzkovateľ výletnej lode Zemplín Peter Kičinka.

Vstupné pre deti do 12 rokov sú 2 eurá, pre dospelých 5 eur. Okrem toho loď vychádza tiež z prístavu Šírava Hôrka o 10:00, 12:00, 14:00 a 16:00 hod.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Výletná loď Zemplín štartuje aj zo strediska Kaluža – Kamenec
4
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM