Veronika Ondo-Cholewová Správy Rôzne

Vyhŕňajú rukávy na praxi: V michalovskej nemocnici v týchto dňoch zarezávajú aj medici

Mladí medici sa zúčastňujú Letného campu, ktorý aktuálne prebieha aj na pôde michalovskej nemocnice. Študenti lekárskych fakúlt vyhŕňajú rukávy na vybraných oddeleniach.

Ilustračný obrázok k článku Vyhŕňajú rukávy na praxi: V michalovskej nemocnici v týchto dňoch zarezávajú aj medici
4
Galéria
Zdroj: Svet zdravia

Dve desiatky mladých medikov sa v týchto dňoch zúčastňujú na praxi v rámci Letného campu, ktorý aktuálne prebieha na pôde štyroch nemocníc. Počas jedného týždňa, 20. – 26. augusta, má top 20 vybraných účastníkov možnosť vyskúšať si prácu na rôznych špecializovaných oddeleniach štyroch nemocníc (Michalovce, Trebišov, Humenné a Vranov nad Topľou).

S michalovskými primármi

Študenti tak absolvujú prax i na vybraných oddeleniach michalovskej nemocnice (onkologické oddelenie, chirurgické oddelenie). Ako informoval hovorca nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ, ide o výkony na operačnej sále, chirurgia s primárom Kvakom, traumatológia s primárom Eľkom a ortopédia s primárom Farkašom. „Podľa plánovaných výkonov a podľa situácie budú medici rozdelení, tak aby sa všetci dostali k výkonu,“ informoval T. Kráľ.

Aj tento ročník programu je pre jeho účastníkov úplne bezplatný. Tento rok top 20 účastníkov tvorí 14 študentiek a šesť študentov slovenských lekárskych fakúlt.

Aby neodchádzali do zahraničia

„Záleží nám na tom, aby slovenskí talentovaní medici videli priestor na realizáciu kvalitnej medicíny aj v podmienkach regionálnych nemocníc a aby neodchádzali za prácou do zahraničia. Už to, že medici prejavili záujem o odborné stáže v čase svojho voľna, svedčí o ich úprimnom záujme o medicínu a my by sme toto ich nadšenie radi podchytili v kontexte praxe v reálnych nemocničných oddeleniach,“ konštatovala Dana Miňová, riaditeľka pre ľudské zdroje spoločností ProCare a Svet zdravia.

Sieť nemocníc Svet zdravia intenzívne pracuje so študentmi medicíny a zdravotníckych škôl už počas štúdia. Uviedla, že ukazuje sa, že projekty ako Medik roka alebo Letný camp pomáhajú v úsilí udržať perspektívnych lekárov na Slovensku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Obrazom z Letného campu
4
Galéria
Zdroj: Svet zdravia
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM