Zuzana Ročeňová Rôzne

Vynovené onkologické centrum v Michalovciach: Pod jednou strechou s kratším čakaním pre pacientov

Nemocnica Svet Zdravia v Michalovciach dnes verejnosti predstavila vynovené onkologické kompetenčné centrum, ktoré prešlo za posledná dva roky veľkou rekonštrukciou a modernizáciou. Pochváliť sa môže špičkovým medicínskym vybavením, vynovenou ambulantnou a lôžkovou časťou.

Ilustračný obrázok k článku Vynovené onkologické centrum v Michalovciach: Pod jednou strechou s kratším čakaním pre pacientov
Zdroj: Dnes24.sk

Ako prezradila riaditeľka nemocnice Svet zdravia v Michalovciach Zita Ženišová vo svojom kompetenčnom centre sústreďuje špičkový zdravotnícky personál a moderné technické vybavenie. „Cieľom tejto rekonštrukcie bolo vytvoriť pre pacientov príjemné ozdravujúce prostredie.Veríme, že naše komplexné služby s kratšími čakacími lehotami ocenia onkologicky pacienti so širokého okolia.“

Moderné vybavenie a vynovené oddelenie

Nové vynovené onkologické kompetenčné centrum má okrem nového lineárneho urýchľovača, zrekonštruované ambulantné a lôžkové oddelenia, pribudla nadštandardná izba, nové sociálne zariadenia a v celom objekte boli vymenené podlahy a zútulnené spoločenské priestory. Rekonštrukcia si vyžiadala investície v hodnote 1,5 milióna eur.

Výhodou pre pacientov sú v porovnaní s ostatnými onkologickými centrami kratšie čakacie lehoty a všetky diagnostické a liečebné zložky sústredené na jednom mieste.

Ročne sa lieči a ošetrí viac ako tri tisíc pacientov

Centrum sa zameriava na liečbu všetkých nádorových ochorení s výnimkou leukémie. „V spolupráci s našimi partnermi dokážeme u pacientov, u ktorých sa to vyžaduje v rámci najmodernejších liečebných postupov, vykonať genetické vyšetrenia z ich nádorových buniek a na základe týchto výsledkov im následne aplikovať modernú „cielenú liečbu“. V tejto oblasti patríme v rámci slovenskej onkológie k progresívnym pracoviskám,“ povedal hlavný lekár pre Sieť zdravia v odbore onkológie Radovan Barilla.

Onkologické kompetenčné centrum je najstarším onkologickým pracoviskom v rámci regiónu na Zemplíne. Ročne v ňom lieči a ošetrí viac ako 3 000 pacientov z Košického a Prešovského samosprávneho kraja (okresy Michalovce, Sobrance, Humenné, Vranov nad Topľou, Trebišov, Snina a Medzilaborce). V súčasnosti sa v centre nachádza päťdesiat lôžok a štyri špecializované ambulancie.

Patrónkami zariadenia sú michalovské hádzanárky

Podujatia sa zúčastnili aj predstavitelia OZ Europacolon Slovensko – Patrik Herman a Jana Pifflová Špániková, ktorí sa dlhodobo venujú osvete v oblasti onkologických ochorení.

Prekvapením bola účasť hráčok hádzanárskeho klubu Iuventa Michalovce Dominika Horňáková a Lucia Tobiašová, ktoré boli predstavené ako nové patrónky tohto medicínskeho zariadenia. „Je pre nás cťou byť patrónkami nemocničného zariadenie, ktoré sa stará o onkologických pacientov z celého regiónu. Oni aj my zvádzame súboj so silnými protivníkmi. Veľmi si želáme, aby všetci títo pacienti svoj boj vyhrali,“ doplnila Dominika Horňáková, pivotka hádzanárskeho klubu Iuventa Michalovce.

Vynovené onkologické centrum v Michalovciach
21
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM