Zuzana Ročeňová Rôzne

Vynovený gaštanový park v OBRAZOCH: Pribudli umelecké sochy i moderné detské ihrisko

Pred tým neupravený park, teraz moderný oddychový areál. Dlho očakávaná rekonštrukcia gaštanového parku na Užhorodskej ulici je ukončená a my si tak môžeme užívať chvíle relaxu priamo na sídlisku. Pozrite si, ako to tam vyzerá!

Ilustračný obrázok k článku Vynovený gaštanový park v OBRAZOCH: Pribudli umelecké sochy i moderné detské ihrisko
Zdroj: Dnes24.sk

Na úpravu oddychového areálu, ktorý bol dokončený v uplynulých dňoch, získala michalovská samospráva externé zdroje od viacerých nadácií.

Ako informovala Jana Machová z odboru informatizácie a grantov michalovskej radnice, spomínaný projekt si stanovil niekoľko cieľov, ktoré aj splnil. „Ide konkrétne o záchranu pagaštanov konských, ktoré napadli škodcovia a výsadbu nového „živého“ plotu v areáli parku, pribudli nové lavičky, odpadkové koše, striekajúca fontána a moderné detské ihrisko,“ uviedla Machová.

Nová výzdoba parku má aj umelecký charakter. Niekoľko veľkorozmerných sôch vytvorených rezbármi je umiestnených vo vynovenom oddychovom areáli.

Machová vyčíslila náklady rekonštrukcie na vyše 10 500 eur. Väčšiu časť prostriedkov, a to v sume 8000 eur získala radnica v rámci grantového programu Municipality od Nadácií SPP a Eustream. Finančná spoluúčasť mesta na celkových výdavkoch projektu predstavuje hodnotu 2 524 eur.

Obnovený gaštanový park na Užhorodskej ulici
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM