Ondrej Petričko Futbal

Vypredaný štadión hnal Michalovčanov za víťazstvom: Po skvelom výkone s Realom remizovali

Vo štvrtok bol v Michalovciach futbalový sviatok. Dlho očakávaný súboj s Realom Madrid prilákal na štadión tisícky ľudí, ktorí ho zaplnili do posledného miestečka. Nechýbalo veľa a michalovskí mladíci by porazili španielskeho giganta.

Ilustračný obrázok k článku Vypredaný štadión hnal Michalovčanov za víťazstvom: Po skvelom výkone s Realom remizovali
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Tretí hrací deň priniesol hneď v prvom zápase priamy súboj o postup do finále. Dlho to vyzeralo, že to bude Villarreal, ale všetko bolo nakoniec inak. Villareal viedol už 2:0 a bol na najlepšej ceste do finále. Hráči Chieva Verona dokázali vyrovnať a za stavu 2:2 boli postupujúcimi práve oni. To Španieli nechceli dopustiť a viditeľne pridali, ale na ďalší gól to už nestačilo.

Michalovský štadión bol vypredaný prvýkrát v histórii

V ostro sledovanom druhom zápase medzi domácim MFK Zemplín Michalovce a Realom Madrid sa tiež zrodila remíza. Štadión natrieskaný do posledného miesta videl pekný útočný futbal s gólovými šancami na obidvoch stranách.

O prvý gól Michalovčanov na tomto turnaji a hneď do siete Realu sa postaral Straka z priameho kopu. Tomu predchádzal faul Sáncheza na domáceho Vajsa, za ktorý si vyslúžil červenú kartu. Ani chýbajúci hráč v poli neubral dorastencom zo španielskeho veľkoklubu na sile a snažili sa o vyrovnanie, ktoré by ich posunulo do finále. Dve minúty pred koncom riadneho hracieho času sa im to aj podarilo z kopačky Mayorala.

Do finále Madrid a Verona

Diváci videli skvelý zápas a michalovských futbalistov vyprevadili obrovským potleskom. Michalovce Cup tak pozná kompletné obsadenie záverečných zápasov. O 5. miesto si zahrajú MFK Zemplín Michalovce a Dukla Banská Bystrica. Zápas začína o 16.00 hod. Boj o bronzovú priečku sa odohrá medzi Villarrealom a Šachtarom o 18.00 hod. a o víťazovi turnaja rozhodne zápas medzi Realom Madrid a Chievo Verona o 20.00 hod.

Hlasy po zápase

Albert Rusnák, tréner MFK Zemplín Michalovce: „Úprimne poviem, že moji chlapci ma prekvapili, pretože naozaj vynikajúco. Ja osobne som ich ešte takto nevidel hrať, dali do toho všetko svoje umenie. Kvalita bola na súperovej strane, no presvedčili sa, že ak podajú výkony na hranici svoji možností, tak môžu hrať s akýmkoľvek súperom.“

Jozef Vajs, kapitán MFK Zemplín Michalovce: „Ak mám porovnať dojmy pred zápasom a teraz, tak boli rozdielne, pretože pred ním sme boli dosť nervózni, keďže ide o Real Madrid. Ukázalo sa však, že sme s nimi odohrali vyrovnanú partiu a mohli sme i vyhrať. Je to škoda.“

Tristán Celador, tréner Realu Madrid: „V prvom rade musím poblahoželať mužstvu k skvelému výkonu, bolo vidieť, že majú technicky navrch. Po celý čas podávali senzačné výkony. Je stále ťažké hrať proti domácemu tímu, keď navyše ľudia vytvoria skvelú atmosféru. Pravdou je, že naši hráči nemali v posledných dňoch možnosť dostatočne trénovať a to sa prejavilo na výkone. V každom prípade sme kvalifikovaní na zajtrajšie finále, čo nás naozaj teší.“

Zdroj: Global24, TASR

Gól Straku do siete Realu Madrid
1
Galéria
MFK Zemplín Michalovce - Real Madrid - turnaj Michalovce cup 2013
10
Galéria
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM