Zuzana Ročeňová Samospráva

Výstavba nového autobusového nástupišťa už začala: Kedy sa ho chystajú v meste dokončiť?

V Michalovciach odštartovala v uplynulých dňoch výstavba nového autobusového nástupišťa v susedstve železničnej stanice. Investorom projektu v hodnote približne 750 000 eur s DPH je miestna samospráva.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba nového autobusového nástupišťa už začala: Kedy sa ho chystajú v meste dokončiť?
Zdroj: TASR

„Vláda SR na svojom vlaňajšom výjazdovom rokovaní v Michalovciach rozhodla o spolufinancovaní výstavby nového autobusového nástupišťa v našom meste, na ktoré potom prispela sumou 500 000 eur. Zvyšnú časť prostriedkov použije mesto z vlastných zdrojov,“ uviedla na margo financovania tejto stavby hovorkyňa Mestského úradu v Michalovciach Iveta Palečková.

Súčasťou stavebného projektu, ktorý realizuje pre mesto spoločnosť SCORP, je výstavba kanalizácie, spevnených plôch, parkoviska, inštalácia elektrických rozvodov, osvetlenia, prestrešenie nástupišťa, sadové úpravy, ako aj preložka plynovodu. „V súčasnosti prebiehajú práce na zabezpečení staveniska, príprave územia a prekládke prípojok,“ priblížila Palečková.

Podľa jej ďalších slov nové autobusové nástupište bude dokončené najneskôr v septembri budúceho roka. Po jeho kolaudácii sa následne prevádzka michalovskej autobusovej stanice presunie z Kostolného námestia na Staničnú ulicu.

„O ďalšom využití Kostolného námestia bude rozhodovať plénum mestského zastupiteľstva a vedenie mesta. Súčasné vedenie uprednostňuje využitie daného priestoru v budúcnosti na kultúrne, spoločenské a duchovné aktivity,“ uzavrela Palečková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM