Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Vyvetrajte si počas víkendu hlavu aj vy: Aha, aké pekné podujatia u nás môžete zažiť

Víkend a oddych - to k sebe patrí. Prinášame vám redakčný výber zaujímavých podujatí, ktoré počas neho môžete zažiť v Michalovciach a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Vyvetrajte si počas víkendu hlavu aj vy: Aha, aké pekné podujatia u nás môžete zažiť
Zdroj: TASR

Jarmok

18. – 20. 8. 2017, Obchodná ulica, Michalovce

Zemplínsky jarmok v Michalovciach pravidelne láka množstvo domácich, ale aj ľudí z okolia. A počas týchto dní sme sa ho opäť dočkali. Už ste si ho boli užiť? Ak nie, tak ešte stále máte čas.

Motozraz

17. – 20. augusta, Michalovce a Šírava

Motozraz Sveta motocyklov je obľúbeným a atraktívnym podujatím. K brehom Zemplínskej šíravy každoročne počas neho dorazí množstvo motorkárov nielen z okolitých miest, ale aj z celého Slovenska a z rôznych krajín Európy. Lákadlom podujatia je predovšetkým spoločné stretnutie motorkárov, pre ktorých sú motorky vášeň a záľuba, ale samozrejme aj skvelá zábava. Motozraz Sveta motocyklov sa koná až do nedele.

Zemplínske slávnosti

19. – 20. 8. 2017, Michalovce

V našom meste si môžete vyraziť počas víkendu aj na Zemplínske slávnosti. Počas dvoch víkendových dní sa návštevníkom predstavia i folklórne súbory zo Zemplína či širokého okolia. Michalovce tak na dva dni ožijú farbami krojov, zvukmi tradičných nástrojov, prekrásnym spevom i ľudovým humorom. Miestom konania je tribúna pri Mestskom úrade na Námestí osloboditeľov. V prípade nepriaznivého počasia sa program presunie do veľkej sály MsKS.

Špacírky

20. 8. 2017, od 8:30, podľa miesta zastávok

V nedeľu sa bude špacírkovať s výkladom sprievodcu, ktorý ľuďom porozpráva zaujímavosti nielen z histórie vždy daného konkrétneho miesta. Čakajú vás drevené chrámy v Ruskej Bystrej a Inovci, Hrádok v obci Podhoroď, jazierko pri Beňatine. O 13:00 hod. cesta späť – zastávky výstupu podľa zastávok nástup.

Ak nestihnete podujatie túto nedeľu, bude každú nedeľu, počas mesiacov júl a august. Cena výletu: dospelý: 10 €, deti 0–2 roky 0 €, deti 3–12 rokov 5 €, študenti do 25 r. 7,50€. Nahlásiť sa môžete najneskôr deň pred uskutočnením výletu do 15:00 hod. na spacirki@gmail.com, +421949610197

Letné kino na amfiku

20. 8. 2017 o 21:15 hod., Amfiteáter Zemplínska šírava

Šíravský amfiteáter prichystal pre nadšencov sledovania filmov pod holým nebom počas nedele film Piata loď. Návštevníci si budú môcť vychutnať film pod holým nebom. Letné kino začne premietať film od 21:15 hod. V prípade nepriaznivého počasia bude premietanie zrušené.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM