Zuzana Ročeňová Rôzne

Z Kostolného námestia by mohla byť kultúrno-spoločenská zóna: Toto hovoria na nápad Michalovčania....

Kostolné námestie, kde sa v súčasnosti nachádza autobusová stanica, by sa mohlo v budúcnosti zmeniť na kultúrno-spoločenskú zónu. Čo na to vravia Michalovčania?

Ilustračný obrázok k článku Z Kostolného námestia by mohla byť kultúrno-spoločenská zóna: Toto hovoria na nápad Michalovčania....
Zdroj: TASR

V Michalovciach odštartovala koncom uplynulého roku výstavba nového autobusového nástupišťa, v susedstve železničnej stanice. „Autobusová stanica sa presunie z Kostolného námestia na Staničnú ulicu až po kolaudácii nového autobusového nástupišťa, čo je naplánované na september,“ informovala hovorkyňa michalovskej radnice Iveta Palečková

O využití rozhodne vedenie mesta

Kostolné námestie má pre mesto historický význam. V jeho blízkosti sa nachádza Zemplínske múzeum, rímskokatolícky farský kostol Narodenia Panny Márie a park Kerta.

„O ďalšom využití Kostolného námestia bude rozhodovať plénum mestského zastupiteľstva a vedenie mesta, ktoré vzíde z nadchádzajúcich komunálnych volieb, ktoré sa budú konať pravdepodobne v novembri. Súčasné vedenie mesta uprednostňuje využitie daného priestoru na kultúrne, spoločenské a duchovné aktivity,“ uviedla Iveta Palečková.

Pozdáva sa Michalovčanom tento nápad alebo nie?

„Nie som si celkom istá a vedomá toho, čo zahrňujú pod kulturno-spoločenskú zónu. Myslím si, že je dosť miest, kde sa to mohlo zriadiť a nie na úkor dopravy. Michalovčania až tak nevyužívajú ani tie akcie a zariadenia, ktoré sú tu dnes,“ hovorí Michalovčana Gabriela .

„Určite sa mi to pozdáva. Je to lepšie využitie, ako keby sa tam postavilo obchodné centrum. No a ak sa mesto rozhodne, že to tak spraví ako plánuje, tak nech nezabudne upraviť aj park Kerta. Je to miesto kde niekedy chodilo veľa Michalovčanov a viem si tam predstaviť trebárs miesto na behanie“ povedal Ján z Michaloviec.

„Rozšírenie námestia a jeho využitie na kultúrno-spoločensku zónu je určite správne. Skrášli to mesto a poskytne aktívnu zónu na oddych. Na druhej strane zóna bude prepojená cez dosť frekventovanú križovatku, tam by sa určite hodil podchod. Čo sa mi však nepáči je presunutie autobusovej prepravy na železničnú stanicu, pretože je to ďaleko od centra mesta, čo bude komplikovať život starším obyvateľom, študentom a cezpoľným ľuďom,“ hovorí Peter.

„Osobne si myslím, že to je dobrý nápad zo strany mesta, keďže okrem námestia a jedného parku nič podobne ešte nie je zriadene. Námestie je poväčšine preplnené ľuďmi, ktorí ho len málo kedy využívajú ako oddychovú zónu, len ak počas víkendov. Je to ešte aj v blízkosti dvoch kostolov, tí ktorí ich navštevujú to radi privítajú ako súčasť nedeľnej prechádzky,“ povedala Simona.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM