Rôzne

Z Michaloviec do Prahy už Eurobusom nepocestujeme: Prepravca sa linku rozhodol zrušiť, čo je vo veci?

Spomínaný autobusový prepravca, v reakcii na rozsiahle zmeny v železničnej doprave pristúpil k zrušeniu medzinárodnej linky Michalovce - Košice - Brno – Praha. Od kedy sa nás táto zmena bude týkať a aké sú dôvody?

Ilustračný obrázok k článku Z Michaloviec do Prahy už Eurobusom nepocestujeme: Prepravca sa linku rozhodol zrušiť, čo je vo veci?
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa informácií, ktoré košická akciová spoločnosť Eurobus zverejnila na svojej oficiálnej stránke, prevádzka na uvedenej linke sa skončí 12. januára, pričom cestujúcim bola k dispozícii od roku 2008.

„Toto nepopulárne rozhodnutie urobila naša spoločnosť najmä v dôsledku rozsiahlych zmien v železničnej doprave zavedením nových atraktívnych spojení medzi Košicami a Prahou,“ uvádza sa v oznámení na stránke spoločnosti. Firma Eurobus zabezpečuje verejnú cestnú osobnú dopravu s členením na mestskú, prímestskú, diaľkovú, zahraničnú a zájazdovú. Disponuje 350 autobusmi v štandardnom aj najmodernejšom prevedení.

S autobusmi spoločnosti sa možno stretnúť na mestských linkách v Spišskej Novej Vsi a Rožňave, na 116 prímestských linkách v spišskom, gemerskom a košickom regióne, na 11 diaľkových linkách v rámci Slovenskej republiky a napokon na 19 medzinárodných linkách smerujúcich do desiatok miest v 13 štátoch Európy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM