Rôzne

Z nového nástupišťa prvý raz pocestujeme 1. júla, odvtedy pozor na zmeny v autobusoch!

Cestujúca verejnosť bude môcť od 1. júla tohto roka využívať nové autobusové nástupište v Michalovciach. V tento deň vstúpi do platnosti zároveň niekoľko zmien, ktoré sa dotknú hromadnej autobusovej dopravy.

Ilustračný obrázok k článku Z nového nástupišťa prvý raz pocestujeme 1. júla, odvtedy pozor na zmeny v autobusoch!
Zdroj: Dnes24.sk

„Prvý júl prinesie zmeny grafikonu, zmení sa teda cestovný poriadok nielen mestskej ale aj prímestskej hromadnej dopravy," informovala hovorkyňa michalovskej radnice Iveta Palečková.

O zmenách sa dozvieme na dispečingu aj v televízií

O jednotlivých zmenách, ktoré sa dotknú cestovných poriadkov prímestskej dopravy, bude informovať verejnosť napríklad dispečing prepravcu, ale aj samotní šoféri autobusov.

Informácie o úpravách v mestskej hromadnej doprave prinesie michalovská samospráva na svojom webovom sídle, v mestských novinách ako i tamojšej televízii. „O pripravovaných zmenách sme už upovedomili všetkých starostov priľahlých obcí,“ doplnila Palečková.

Finálna fáza projektu

Výstavba nového autobusového nástupišťa na Staničnej ulici v Michalovciach odštartovala na sklonku minulého roka. Investorom projektu v hodnote približne 750 000 eur je miestna samospráva.

Súčasťou stavebného projektu, ktorý je momentálne vo finálnej fáze, bola výstavba kanalizácie, spevnených plôch, parkoviska, inštalácia elektrických rozvodov, osvetlenia, prestrešenie nástupišťa ako aj okolité sadové úpravy.

Hlavné autobusové nástupište v Michalovciach sídli v súčasnosti na Kostolnom námestí. V prevádzke bude ešte niekoľko týždňov, až do sprístupnenia nového nástupištia na Staničnej ulici v susedstve michalovskej železničnej stanice.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM