Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Zapojte sa do pokusu o rekord: VIDEO, podľa ktorého sa bude v Michalovciach tancovať

V Michalovciach sa ľudia pokúsia vytancovať rekord. Ak sa chcete zapojiť, inštruktážnym videom vás prevedie tanečný pedagóg súboru Zemplín Miroslav Kisty.

Ilustračný obrázok k článku Zapojte sa do pokusu o rekord: VIDEO, podľa ktorého sa bude v Michalovciach tancovať
Zdroj: YouTube.com

Ako sme vám v nedávnom článku prezradili, v našom meste sa bude okolo Fontány lásky v sobotu 19. augusta od 15. hodiny tancovať karička a prebehne pokus o rekord. Teraz si môžete pozrieť aj inštruktážne video, ktoré bolo nakrútené folklórnym súborom Zemplín z Michaloviec. A práve podľa neho sa bude pri pokuse o rekord tancovať.

Karičku 2017 budú ľudia tancovať na michalovskom námestí a to s úmyslom vytvoriť čo najväčší počet tancujúcich ľudí v typickom ľudovom tanci východného Slovenska na jednom mieste a čase. Do tancovania karičky sa môže zapojiť každý, kto má chuť a elán.

Tanec bude súčasťou Zemplínskych slávnosti, ktoré doplnia svojim bohatým programom ponuku jarmočných dní.

Pre registráciou svojho folklórneho súboru, skupiny do tancovania karičky je potrebné zaslať vyplnenú prihlášku. Po jej prijatí a zaregistrovaní budete podrobne informovaní o podrobnostiach a priebehu podujatia. Pre ostatných jednotlivcov a neorganizovaných bude vyhradený priestor na registráciu pred začiatkom podujatia. Prihlásiť sa môžete v Zemplínskom osvetovom stredisku v Michalovciach, na t.č. 056/6441348 alebo emailom zuc@zosmi.sk.

Ak sa chcete zapojiť, pozrite si vopred video, ktorým vás prevedie tanečný pedagóg folklórneho súboru Zemplín Miroslav Kisty. Podľa videa si prejdete jednotlivé časti karičky a melódie, pri ktorých sa naučíte ako prvú jednokročku. Viac si už môžete pozrieť v našej videogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Inštruktážne VIDEO: Takto si môžete zatancovať na michalovskom námestí
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM