Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Zaspomínajte si na michalovské námestie pred rokmi: FOTKY zachytili leto pri starej fontáne

Fotografie, ktoré osviežia pamäť nejednému z vás. Boli totiž nafotené pred rokmi, ešte pred rekonštrukciou námestia v Michalovciach. Zaspomínajte si spolu s nami.

Ilustračný obrázok k článku Zaspomínajte si na michalovské námestie pred rokmi: FOTKY zachytili leto pri starej fontáne
6
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Na súčasnú podobu michalovského centra sme si rýchlo zvykli a niekedy je ťažké uveriť, že to bolo len pred pár rokmi, keď naše námestie vyzeralo inak. Spomínate si ešte? Zábery nafotené okolo Fontány lásky ešte pred rekonštrukciou vám osviežia pamäť.

Starý asfalt odvtedy nahradila na michalovskom námestí nová zámková dlažba. Postaviili novú fontánu, chodníky, cyklistickú trasu i parkovacie miesta. Na pešej zóne pribudli nové lavičky, pitné fontány, okrasná zeleň aj verejné osvetlenie. Námestie získalo spolu s priľahlými ulicami po rekonštrukcii nový nádych.

Hlavnou dominantou sa po rekonštrukcii námestia stala fontána, ktorá sa nachádza v jeho strede. Tá predošlá kedysi vyzerala úplne inak. Novú fontánu mesto postavilo v rámci obnovy Námestia slobody v roku 2011. 

A zalovme spoločne ešte v našich pamätiach. Pamätáte sa, že socha, ktorá sa nachádza dnes v strede fontány, stála kedysi pred ňou? Do fontány ste takpovediac mohli stúpiť nohou, v súčasnosti je vysoká.

Pre michalovské námestie boli typické aj lavičky natreté bielou farbou. Tie boli pred rokmi umiestnené okolo fontány spolu s betónovými kvetináčmi. V nich boli nasadené kvety alebo tuje, ktoré zdobili celé námestie. Pri Fontáne lásky ste si mohli sadnúť aj na kamenné lavičky.

Pozrite sa v našej fotogalérii, ako si návštevníci centra Michaloviec kedysi užívali leto pri predošlej fontáne a zaspomínajte si na staré časy spolu s nami..

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

ZÁBERY, ktoré vám osviežia pamäť: Aha, ako to kedysi vyzeralo na našom námestí
6
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM