Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Zaujímavé správy z nášho mesta: Michalovce chcú vytvoriť nový športový areál

Michalovská radnica má zaujímavé plány. V metropole Zemplína chce vytvoriť nový športový areál. Prinášame vám podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé správy z nášho mesta: Michalovce chcú vytvoriť nový športový areál
Zdroj: TASR

Michalovská radnica prezradila, že v našom meste plánuje vytvorenie nového športového areálu. Zisťovali sme bližšie podrobnosti.

Chcú nový športový areál

Metropola Zemplína má zaujímavé plány. Michalovce chcú vytvoriť nové priestory pre šport. Mesto má v pláne nové športové haly, ale aj ďalšie plochy pre športovú činnosť. V našom meste chce radnica vytvoriť nový športový areál.

Magistrát informoval, že takýto areál by sa mal nachádzať v okolí zimného štadióna, mestskej športovej haly a futbalového štadióna.

„Cieľom projektového zámeru je prepojiť existujúce zariadenia – zimný štadión, mestskú športovú halu a futbalový štadión MFK Zemplín – lávkou, a vytvoriť priestor pre ďalšie športové využitie. Konkrétny projekt zatiaľ nebol urobený,“ upresnila radnica.

Požiadali o dotáciu

Za vytvorenie ďalších priestorov pre halové športy bude podľa informácií magistrátu zodpovedný Odbor výstavby, životného prostredia a miestneho rozvoja a Odbor hospodárenia s majetkom. Začiatok realizácie je naplánovaný na rok 2020.

„V roku 2017 požiadalo Mesto Slovenský zväz ľadového hokeja o dotáciu na vybudovanie multifunkčnej tréningovej haly – objektu, ktorý umožní viacúčelové športové využitie. Prebehli rokovania s Košickým samosprávnym krajom o prenájme pozemkov v blízkosti Strednej odbornej školy obchodu a služieb Michalovce,“ uviedla michalovská radnica.

V roku 2018 by sa mal podľa magistrátu v tejto lokalite realizovať geologický prieskum. „Samotné vybudovanie závisí od rozhodnutia Slovenského zväzu ľadového hokeja,“ doplnila radnica.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM