Správy

Zaujímavosť v Michalovciach: Ľudia ostanú v budove bez svetla a v pláne je to schválne!

V časti Michaloviec zavládne tma, na akú nie sme bežne zvyknutí. Nastane to už o pár dní. A tmu sa dokonca bude dať zažiť na vlastnej koži aj v budove školy.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavosť v Michalovciach: Ľudia ostanú v budove bez svetla a v pláne je to schválne!
Zdroj: Dnes24.sk

Viac ako miliardu ľudí každoročne spája idea trvalo udržateľného života na našej planéte. A viac než 170 krajín našej planéty sa zapojí do akcie Hodina Zeme. Na symbolickú hodinu sa aj tento rok budú zhasínať verejné osvetlenia v zapojených mestách a obciach či svetlá na pamiatkach, prípadne hoteloch, baroch alebo predajniach. Cieľom projektu je upozorniť na existenciu problémov ako je globálne otepľovanie, klimatické zmeny či znečisťovanie našej planéty.

Chcú vidieť tmu

Michalovce sa zapoja do celosvetovej akcie Hodina Zeme tiež. „Mesto sa zapája, tak ako každý rok a pridala sa k nám so špeciálnymi aktivitami aj naša ZŠ na Školskej ulici,“ prezradila vedúca referátu komunikácie, propagácie a kultúry michalovskej radnice Iveta Palečková.

Olympijský klub Michalovce pripravil pre žiakov i širokú verejnosť workshop na tému svetelného znečistenia. Uskutoční sa v priestoroch V. ZŠ, a to v piatok 24. marca.

V sobotu večer o 20.30 hod. organizátori srdečne pozývajú na nočné stretnutie na pôde V. ZŠ. A bude to zaujímavé. „Svietiť si budeme len baterkami alebo lampiónmi a v okolí školy bude na 1 hodinu vypnuté verejné osvetlenie, aby sme videli tmu,“ zverejnila škola podrobnosti, čo sa v jej budove chystá. Pre prvých 40 účastníkov je pripravený svietiaci darček.

Vypnú verejné osvetlenie

To však ešte nie je všetko. Technické a záhradnícke služby mesta Michalovce oznamujú občanom mesta, že 25. marca od 20:30 hod. do 21.30 hod. bude v rámci akcie Hodina Zeme vypnuté verejné osvetlenie na uliciach: Jána Hollého, Štefánikova, Masarykova, Školská, Nad Laborcom, Konečná, Kukučínová a Vinianska cesta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM