Veronika Ondo-Cholewová Správy

Zavlažovanie v Michalovciach? Mesto prezradilo chystanú novinku, takéto auto pribudne!

Zavlažovanie v Michalovciach pomáha nie iba zeleni, ale aj obyvateľom. Radnica uviedla, že ešte v tomto roku pribudne ešte jedno zavlažovacie auto. Takouto vlastnosťou sa bude vyznačovať...

Ilustračný obrázok k článku Zavlažovanie v Michalovciach? Mesto prezradilo chystanú novinku, takéto auto pribudne!
6
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

V Michalovciach podľa slov magistrátu pribudne nové zavlažovacie vozidlo, ktorého prínos pocítia nielen obyvatelia, ale aj dlažba na námestí. Bude totiž odľahčené tak, aby nezaťažovalo vydláždené centrum mesta.

Polievanie zelene

Plocha udržiavanej reprezentatívnej zelene v centrálnej pešej zóne Michaloviec je 2 600 metrov. Počas prechádzok ste si možno už aj vy všimli zavlažovacie auto, ktoré sa pravidelne stará o zeleň. Podľa vyjadrenia radnice ide o zavlažovanie zelene a kvetov, ktoré robia Technické a záhradnícke služby mesta Michalovce (TaZS) štandardne každý rok.

Zavlažovacie auto má však prínos nie iba pre zeleň, ale aj pre obyvateľov mesta. Tí vďaka aktivite takéhoto vozidla vedia pocítiť ochladenie na námestí. Ako prezradila michalovská radnica, počas vysokých teplôt sa bude polievať dvakrát denne – ráno a podvečer, aby tak došlo k zvlažovaniu ovzdušia aj schladeniu kamenného povrchu.

Nové zavlažovacie auto

Mesto v súvislosti so zavlažovaním však prezradilo aj chystanú novinku. „V tomto roku do vozového parku TaZS pribudne ešte jedno zavlažovacie auto, ktoré je odľahčené, aby nezaťažovalo dennou prítomnosťou v centrálnej mestskej zóne dlažbu,“ uviedla hovorkyňa magistrátu Iveta Palečková.

Pozrite si v našej fotogalérii niekoľko snímok, ktoré zachytili zavlažovanie v centre Michaloviec.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Obrazom: Zavlažovanie michalovského námestia
6
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM