Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Zaznačte si už teraz do kalendárov: TOP 10 akcií tohto leta v Michalovciach a okolí

Leto už klope na dvere a my sme zacielili na podujatia, ktoré môžete počas neho zažiť v Michalovciach a okolí. Tu je výber akcií, ktoré radíme medzi top.

Ilustračný obrázok k článku Zaznačte si už teraz do kalendárov: TOP 10 akcií tohto leta v Michalovciach a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Zemplín Veterán Rallye

30. júna – 2. júla, Michalovce a okolie

Veterány sa zídu v piatok 30. júna na Námestí osloboditeľov v Michalovciach v snahe o ustanovenie rekordu – najviac veteranistických automobilov a motocyklov na uvedenom námestí. O 17:00 hod. potom tieto vozidlá z námestia vyštartujú na prvú jazdu. O 18:00 budú vystavené veterány automobilov, motoriek i traktorov v Trnave pri Laborci. Večer bude možnosť si výstavné kúsky poobzerať na parkovisku pri Thermalparku Šírava.

Druhý deň (1. júla) sa celý konvoj od Šíravy presunie k zaujímavým zákutiam východného Slovenska. Nedeľa 2. júla bude záverečným dňom podujatia, kolóna veteránov odštartuje svoju tretiu jazdu pri Zemplínskej šírave predpoludním. Pri OC Zemplín v Michalovciach si budú môcť od 9:30 hod. záujemcovia pozrieť výstavu veteránov.

Majster grilovania

1. júla o 15:00 hod., Michalovce – časť Topoľany

Časť Michaloviec Topoľany odštartuje leto štýlovo. Ak máte radi grilovačku, tak toto podujatie bude pre vás to pravé orechové. V Topoľanoch sa totiž uskutoční 0. ročník súťaže v grilovaní. Okrem lákavej súťaže je pre návštevníkov pripravený aj koncert a to o 20. hodine. Akcia vypukne na futbalovom ihrisku. Info o registrácii súťažiacich na www.majstergril.sk

Špacírky po Dolnom Zemplíne

1. júla – 31. augusta, Michalovce a okolie

V mesiacoch júl a august sa môžete tešiť vždy od pondelka do nedele na fakultatívne výlety po Dolnom Zemplíne. Špacírkovať sa bude za lokalitami a to spolu s výkladom sprievodcu, ktorý ľuďom porozpráva zaujímavosti nielen z histórie vždy daného konkrétneho miesta. A aké špacírky konkrétne počas leta teda na záujemcov čakajú? Pozrieť si to môžete v našom prehľade.

Michalovský organ

6. júl –31. 8. o 19:00 hod., Rímskokatolícky kostol Narodenia Panny Márie, Michalovce

11. ročník organových koncertov – Michalovský organ – začne 6. 7.o 19.00 hod­.koncertom Drahomíry Matznerovej z ČR. Podujatie pokračuje 20. júla o 19.00 hod. Jánom Vladimírom Michalkom zo Slovenska, ktorý zahrá na organe a spolu s ním ho na akordeóne doplní Boris Lenko. 3. augusta o 19.00 hod. vystúpi Marek Vrábel – organ (SK), 17.8. o 19.00 hod. Róbert Kovács – organ (Maďarsko) a posledný koncert bude 31. augusta o 19.00 hod., keď sa predstaví Kateryna Gazsó – organ (Ukrajina)

Koncerty kultúrneho leta

9. a 16. júl o 18:00 hod., tribúna pri mestskom úrade, Michalovce

Mestské kultúrne stredisko Michalovce pripravilo na nedeľu 9. júla o 18.00 hod. koncert, na ktorom vystúpi Števo ČIKO Barančík. Pôjde o country a folk žáner. V nedeľu 16. júla o 18.00 hod. vás čaká koncert speváčka Michaelly so skupinou. Všetky koncerty budú bezplatné na tribúne pri MsÚ v Michalovciach v rámci podujatí kultúrneho leta.

Amfik Šírava fest

14.- 15. júl, Hôrka

Amfiteáter, ktorý sa nachádza v rekreačnom stredisku Hôrka na Zemplínskej šírave, sa pripravuje na ďalší ročník známeho letného festivalu, ktorý sa uskutoční v dňoch 14. – 15. júla. Pozrite sa zoznam všetkých účinkujúcich Amfik Šírava festu 2017:

  • mladé kapely z východu: The Now, Freedeggs, The Overtime, Ladies & Genitals, The Parentals..
  • speváčka Nika Karch
  • kapely z východu Heľenine Oči, Smola a Hrušky
  • kapely z Nitry: Desmod, Gladiátor, Horkyze Slize
  • švédska kapela Rednex.

SunDance Open Air Festival 2017

21. – 22. júl, stredisko Lúč

Najväčší open air beach festival elektronickej tanečnej hudby na Slovensku bude na Šírave. Na svojom jubilejnom 10. ročníku počas dvoch festivalových dní na Zemplínskej šírave v rekreačnom stredisku Lúč, predstaví zahraničných headlinerov a k tomu top slovenských a českých DJ-ov, ktorí sa na SunDance predstavili za posledných 9 rokov.

Motozraz

17. – 20. augusta, Michalovce a Šírava

Motozraz Sveta motocyklov sa za uplynulých pätnásť ročníkov stal doslova legendou. K brehom Zemplínskej šíravy každoročne dorazia tisícky motorkárov nielen z okolitých miest, ale aj z celého Slovenska a z mnohých krajín Európy. Lákadlom podujatia je predovšetkým spoločné stretnutie motorkárov, pre ktorých sú motorky vášeň a záľuba, ale samozrejme aj skvelá zábava. Aj v roku 2017 sa bude Motozraz Sveta motocyklov konať už od štvrtka 17. augusta. Tešiť sa môžete na porciu live koncertov, súťaže o zaujímavé ceny a v neposlednom rade veľkolepé spanilé jazdy do Michaloviec na Námestie slobody, či okolo celej Zemplínskej šíravy.

48. ročník Zemplínskeho jarmoku

18. – 20. augusta, Michalovce

Zemplínsky jarmok v Michalovciach každoročne láka množstvo domácich, ale aj ľudí zo širokého okolia. Jeho 48. ročník sa už blíži. Na tribúne pri Mestskom úrade v Michalovciach návštevníkov čaká kultúrny program, v ktorom sa predstavia hudobné skupiny a súbory. Program Zemplínskych slávnosti bude na tribúne v centre Michaloviec pokračovať aj v sobotu 19. augusta.

Okrem stánkov s dobrým jedlom a rôznym tovarom sa budú prezentovať počas jarmoku aj ľudoví remeselníci. Hand made výrobky uvidíte počas celého podujatia na parkovisku pred Mestským kultúrnym strediskom. K Zemplínskemu jarmoku patria ukážky tradičných remesiel, ale aj zábava na kolotočoch.

My sme Michalovce

26. august o 15:00 hod., Park študentov Michalovce

Tradičný festival piva bude aj toto leto. Podujatie My sme východ sa uskutoční od 15. hodiny v Parku študentov v Michalovciach. Okrem množstva piva sa môžete tešiť na východniarske pochúťky a atraktívny hudobný program. Všetko to vypukne v sobotu 26. augusta.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM