Zuzana Ročeňová Samospráva

Zdenko Trebuľa po volebnom víťazstve: Prečítajte si jeho prvé slová!

Predsedom Košického samosprávneho kraja je po krajských voľbách opäť Zdenko Trebuľa, ktorý sa stretol v posledných dvoch týždňoch s rôznymi atakmi a osobnými útokmi.

Ilustračný obrázok k článku Zdenko Trebuľa po volebnom víťazstve: Prečítajte si jeho prvé slová!
Zdroj: Webnoviny.sk

V druhom kole získal 39 970 hlasov, čo je 53,07 percenta z počtu zúčastnených voličov. Rudolfovi Bauerovi dalo svoj hlas 35 339 voličov, čo je 46,92 percenta zo zúčastnených. Zdenko Trebuľa kandidoval za stranu Smer-SD s podporou SMK a strany Most-Híd. Rudolf Bauer v prvom kole kandidoval za KDS a v druhom kole ho podporili všetky ostatné pravicové strany aj dvaja nezávislí kandidáti.

Zdenko Trebuľa pred novinármi netajil, že to bolo napínavé a nebolo to jednoduché. Do druhého kola som sa prebojoval spomedzi desiatich kandidátov. „V druhom kole sme fakt tých ľudí spojili bez ohľadu na národnosť. Všetkým voličom ďakujem za účasť a zvlášť tým, ktorí mi prejavili už po tretí raz dôveru a dali mi svoj hlas,“ povedal Trebuľa.

Uviedol, že v novom volebnom období sa sústredí na realizovanie už rozbehnutých projektov a chce, aby sa kraj aktívne zapojil do čerpania eurofondov v nasledujúcom programovacom období a ľudia v kraji to pozitívne pocítia.

Doložil, že až teraz po pätnástich rokoch v komunálnej politike sa stretol v posledných dvoch týždňoch s rôznymi atakmi a osobnými útokmi. Sú tu signály zo strany určitých skupín, že silnie extrémizmus a radikalizmus. Ak toto má byť životný štýl, môže to do budúcna ohroziť túto krajinu.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM