Šport

Zemplínčanky potvrdili skvelú domácu formu: Po vydarenom zápase kraľujú na čele tabuľky

Hádzanárky michalovskej Iuventy zvíťazili v nedeľňajšom stretnutí trinásteho kola spoločnej slovensko-českej súťaže WHIL doma nad Olomoucom 41:18 (19:8). Na čele tabuľky tak vystriedali DHC Sokol Poruba. Udržia si pozíciu?

Ilustračný obrázok k článku Zemplínčanky potvrdili skvelú domácu formu: Po vydarenom zápase kraľujú na čele tabuľky
Zdroj: TASR

Hráčky Iuventy Michalovce urobili so svojím súperom doslova a do písmena krátky proces. V úvode síce prehrávali 0:2, no potom sa naplno rozbehol domáci gólostroj.

Víťazný prvý polčas

Prvýkrát sa zverenkyne trénera Jána Packu dostali do vedenia v 8. minúte, kedy Rebičová dávala na 4:3, o dve minúty neskôr po presnom zásahu Kiridzičovej už bolo 7:4 a lavička hostí reagovala oddychovým časom.

Oddychový čas však Iuventu nezastavil. Tá aj napriek tomu, že v prvom dejstve zahodila sedem čistých gólových príležitostí, každou minútou naťahovala svoj náskok. Už do polčasu sa ujala desaťgólového vedenia, keď v predposlednej minúte prvého dejstva upravili na 18:8.

Dvadsaťgólový náskok

V druhom polčase sa obraz hry nezmenil a tréner Ján Packa mohol dať v tomto dejstve príležitosť všetkým hráčkam, ktoré mal k dispozícii. Rozbehnutá Iuventa hneď v úvode viedla 21:8. Skóre v prospech Iuventy narastalo aj v ďalších minútach. Po góle v 36. minúte bol stav 26:9 a lavička Olomouca opäť reagovala oddychovým časom.

V 40. minúte po presnej strele Trehubovej viedla Iuventa už dvadsaťgólovým rozdielom (29:9). V absolútnom závere stretnutia Zemplínčanky natiahli gólový rozdiel až na dvadsaťtri gólov, záverečné skóre tak bolo 41:18.

Iuventa Michalovce – DHK Zora Olomouc 41:18 (19:8)

Najviac gólov: Rebičová 7, Kiridžičová, Kovaličková po 6 – Habánková 5/1 – Ružičková 5/1, Salčáková 4/3, Bérová 3.

Rozhodovali: Daňo, Sabol.

Vylúčené: 4:3, 7.

M hody: 1/1 – 4/4

Zverenkyne trénera Jána Packu sa najbližšie v rámci 14. kola predstavia v Prahe proti Slavii, tento duel je na programe v nedeľu 2. februára 2014 o 17.00 hod. Následne čaká Zemplínčanky dvojnásobná domáca porcia v osemfinále Pohára EHF proti nemeckému Bayeru Leverkusen. Doma ich vo WHIL uvidíme v stredu 12. februára 2014 o 17.30 hod. proti Duslu Šaľa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Iuventa Michalovce

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM