Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Zemplínsky jurmarok na FOTKÁCH: Hand made kolotoč, živá socha a veľa iného...

Jarmok sme si opäť poriadne užili. Stovky stánkov, jedla, pitia, ale aj umenia. Podujatie Mihaľovčanov prinieslo originality, ktoré sme videli prvýkrát.

Ilustračný obrázok k článku Zemplínsky jurmarok na FOTKÁCH: Hand made kolotoč, živá socha a veľa iného...
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Priľahlé uličky v centrálnej mestskej zóne sa zmenili na improvizované pódiá, nákupné centrá a reštaurácie. Zemplínsky jarmok prilákal do mesta tisíce návštevníkov. Cesty zaplnili autá z Humenného, Sniny, Prešova, Košíc, Sobraniec a samozrejme aj Michaloviec.

Živá socha

Na 46. ročníku Zemplínskeho jarmoku nás prekvapila živá socha. Pravdepodobne dievča plezlečené za strieborno-sivú postavu v dlhom plášti a klobúku, ktorá znázorňovala sochu, zaujala mnohých. Takmer vôbec sa nehýbala a ľudia sa s ňou mohli odfotografovať. Vznikali s ňou veľmi milé zábery. Unikátom podujatia bolo aj mega vajce z dreva. Krášlilo umeleckú uličku spolu s drevenými anjelmi. Okrem umenia práce s drevom sa predviedli tkáči, kováči, hrnčiari i maliari. Na tradičnom jarmoku nechýbali predajné stánky s rôznym tovarom. K sladkým pokušeniam jurmarku patrili cukrovinky, perníčky, kokosky, košický i turecký med.

Hand made kolotoč

„Všetko už dobre poznáme, nič nové sme tu nenašli, ale aj tak je tradícia prísť a kúpiť už hocijakú nepotrebnú vec,“ pousmiala sa pani Mária, ktorá pricestovala autobusom zo Sobraniec. V umeleckej uličke sa predsa len nejaké novosti nachádzali. Originálom bol aj domáci kolotoč za dobrovoľný príspevok. Zhotovený bol z dreva a z prútených košíkov na sedenie. Pristavili sme sa aj pri mladej rodinke, ktorá na jarmok prišla najmä kvôli deťom. „Kolotoče, cukrová vata, balóny a hračky. To je ich!,“ vysvetlili nám dôvody svojej prítomnosti. Ľudia sa prechádzali ulicami napriek obrovskej horúčave. Vysoké teploty neodradili ani detí od kolotočovania sa :-)

Čítajte tiež:

Zraz motorkárov na Šírave OBRAZOM: Zemplín sa stal cieľom tisícok milovníkov dvojkolesových tátošov

Čím prekvapil letný jurmarok?
11
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM