Správy

Žiaci michalovskej školy sa postarali o zaujímavosť: Vytvorili hmyzí hotel

Žiaci Základnej školy na Okružnej ulici v Michalovciach vytvorili prírodnú školskú záhradu. Bude slúžiť nielen na oddych.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci michalovskej školy sa postarali o zaujímavosť: Vytvorili hmyzí hotel
Zdroj: TASR

Záhrada Základnej škole na Okružnej v Michalovciach poslúži žiakom aj na rozvíjanie nových vedomostí a zdokonaľovanie pestovateľských zručností.

Hmyzí hotel

„Žiaci vytvorili políčka na pestovanie kultúrnych plodín, pomáhali pri výrobe vonkajšieho sedenia z drevených paliet, ktoré vymaľovali pestrými farbami. Vytvorili horninový chodník, búdku pre ježka aj vtáčikov,“ priblížila aktivity Zuzana Argalášová z občianskeho združenia Telekia.

Čítajte tiež: Na Vinianskom hrade sa diali veci: Vinobranie, ktoré rozhodne upútalo pozornosť

Podľa ďalších slov Argalášovej nájdu návštevníci školy v areáli novovysadené stromčeky, ale aj pavúka vyrobeného z odpadového materiálu, kompostovisko či meteorologickú stanicu. V záhrade sa nachádza aj hmyzí hotel. Ide o náhradný biotop, ktorý slúži na reprodukciu. „Mnohé druhy užitočného záhradného hmyzu si len ťažko nájdu úkryty v moderných upravených záhradách. Hmyzie hotely slúžia hlavne pre samotárske druhy, ako sú napríklad včely, čmeliaky, niektoré osy, motýle, pestrice či lienky sedembodkové,“ konkretizovala účel environmentálneho zariadenia Argalášová.

Hmyz pomáha v záhrade

Všetky uvedené druhy pomáhajú udržať na záhrade biologickú rovnováhu. „Hmyz likviduje škodcov bez použitia chemikálií a opeľuje aj niektoré kvety,“ dodala Argalášová. Žiaci chceli prostredníctvom tejto aktivity ukázať ostatným, ako nebyť ľahostajný k prírode. Pri vytvorení záhrady v areáli školy pomáhali deti, učitelia, pracovníci školy, priatelia, ale aj rodičia. Aktivity v ZŠ Okružnej finančne podporila aj miestna samospráva.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM