Veronika Ondo-Cholewová Správy

Žiarivý posol Vianoc už svieti v michalovskej radnici: Prevzal ho prvý muž mesta, FOTO

Symbol pokoja a mieru z Betlehema, doručili slovenskí skauti do michalovskej radnice. Prevzal ho primátor Michaloviec Viliam Zahorčák.

Ilustračný obrázok k článku Žiarivý posol Vianoc už svieti v michalovskej radnici: Prevzal ho prvý muž mesta, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce

Ako sme vás v nedávnom článku informovali, aj tento rok Betlehemské svetlo budú rozdávať na Štedrý deň 24. decembra medzi 12.00 hod. a 13.00 hod.v kos­toloch alebo na Námestí osloboditeľov pod jedličkou v Michalovciach. Plamienok už dorazil do mestského úradu.

Posolstvo Betlehemského svetla vychádza z univerzálnych ľudských hodnôt a nesie posolstvo pokoja, nádeje, lásky a porozumenia medzi ľuďmi na celom svete. Tento svetelný dar spája každoročne všetkých ľudí dobrej vôle a je neodmysliteľnou súčasťou pokoja vianočných sviatkov.

Plamienok Betlehemského svetla sa každoročne pred Vianocami zapaľuje v betlehemskej jaskyni, kde sa podľa tradície narodil Ježiš Kristus. Plameň Betlehemského svetla roznášajú skauti do miest a obcí po celej Európe a tiež do niekoľkých amerických krajín. Väčšinou býva najskôr letecky dopravené do Viedne, odkiaľ sa ďalej šíri väčšinou po železnici. Slovenskí skauti vynášajú každoročne Betlehemské svetlo dokonca aj na Lomnický štít.

Betlehemské svetlo skauti doniesli aj do mestského úradu. Pozrite si to na fotkách.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Betlehemské svetlo v michalovskom mestskom úrade
5
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM