Zuzana Ročeňová Iné športy

Zimná túra michalovských turistov: Vyšliapali si to na Vinianský hrad a stálo to zato!

Príjemné zimné počasie vylákalo členov najstaršieho michalovského Klubu slovenských turistov Turista na ďalšiu turistickú prechádzku. Tentoraz si to namierili k Vinianskému hradu a odskočili si aj na Vinianské jazero.

Ilustračný obrázok k článku Zimná túra michalovských turistov: Vyšliapali si to na Vinianský hrad a stálo to zato!
Zdroj: Dnes24.sk

Počas uplynulého víkendu sa len sedemčlenná posádka turistov,(ďalší členovia boli na zimnom zraze v Bardejove), vybrala z obce Trnava pri Laborci k Vinianskému hradu a cestou sa zastavili aj pri studničke Slávička.

Vinianský hrad a nezvyčajný výhľad

Mierny a krátky svah priviedol našich turistov k lokalite Pod Vinianským hradom, 260 m n.m., odkiaľ sa napojili na značkovanú turistickú trasu a namierili si to k hradbám hradu. Zrúcanina hradu obce Vinné sa nachádza v nadmorskej výške 325 m n. m., z ktorej sa divákovi naskytne úžasný pohľad na kraj ležiaci pod hradbami.

Z hradu sa pobrali turisti smerom popod Dlhú, kde si to nasmerovali akoby k obci Porúbka. Z upravenej asfalty sa vybrali po lesnom chodníčku do svahu DLHEJ smerom k hrebeňu.

„Cestou sme narazili na lesnú cestu, odkiaľ sa nám naskytol nezvyčajný uhol pohľadu na Vinianský hrad. Onedlho sme naďabili na hrebeňovú lesnú cestu a o 10 minút sme boli na prvom vyhliadkovom mieste Dlhej, odkiaľ sme videli na obec Vinné, Prímestskú oblasť Zemplínskej šíravy a na mesto Michalovce,“ hovorí Miroslav Baraniak z KST Turista.

Najvyšší bod túry

Ďalšou zastávkou bol najvyšší bod túry na vrchole Dlhej, 527 m n. m., žiaľ výhľad nebol ideálny a tak si to nasmerovali po hrebeni smerom na východ k ďalšiemu vyhliadkovému bodu. „Videli sme krásne Vinianské jazero a za ním na Zemplínsku šíravu,“ doplnil Miroslav Baraniak. Cestou sa zastavili aj na Vinianskom jazere a svoju túru ukončili v obci Vinné.

„Túra sa vydarila a všetci sme domov odchádzali s pocitom skvele stráveného dňa v peknej prírode s priateľmi. Turizmu zdar!“ zhodnotil Miroslav Baraniak.

Foto: KST Turista

Výlet michalovských turistov, namierili si to k Vinianskému hradu a odskočili si
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM