Samospráva

Zimné gastronomické trhy v Michalovciach? Takto chce mesto motivovať predajcov!

Michalovská samospráva chce motivovať predajcov, ktorí ponúkajú svoj tovar na Zimných gastronomických trhoch.

Ilustračný obrázok k článku Zimné gastronomické trhy v Michalovciach? Takto chce mesto motivovať predajcov!
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto tak chce učiniť vrátením časti uhradeného poplatku. Podmienkou je, že predajcovia musia dodržať sortiment predaja počas celého trvania spomínaných trhov.

Odklepli zmenu VZN

Mestskí poslanci preto schválili na svojom utorkovom zasadnutí zmenu všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o podmienkach predaja výrobkov a poskytovaní služieb na trhových miestach. Ako uviedol primátor Viliam Zahorčák (Smer-SD), zmenou chcú docieliť rozšírenie ponuky jedál a nápojov pre obyvateľov i návštevníkov mesta počas spomínaných trhov, ktoré sú v metropole Zemplína novinkou od vlaňajška.

„Mali sme úmysel vytvoriť ďalšiu zónu, kde by ľudia mohli prísť a postáť, niečo skonzumovať, ale aj vypiť. Žiaľ, obrátilo sa nám to na to, že tam ponúkali len čaje s rumom a punče a my sme chceli, aby to bolo gastronomické,“ povedal.

Ako príklad uviedol rozšírenie ponuky napr. o trdelníky, klobásy či gaštanové pyré. V prípade, ak budú mať predajcovia k dispozícii zaujímavé pochutiny či špeciality a tento sortiment dodržia, budú zvýhodnení a časť poplatku sa im vráti. Podľa Zahorčáka by malo ísť približne o 300 eur.

Na základe dražby

Predaj na námestí pri vianočnom stromčeku začína podľa VZN spravidla 4. decembra a končí približne 7. januára nasledujúceho roka. Prevádzkový čas je denne od 9.00 do 22.00 h. Počas Silvestra a Nového roka je predaj povolený nonstop. Stánky, ktoré sú vo vlastníctve mesta, bude radnica prenajímať podnikateľom na základe dražby.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM