Šport

Zimný štadión bude burácať ako nikdy: Michalovce zažijú majstrovstvá v korčulovaní

Aj keď v posledných dňoch Michalovčania žijú prevažne hokejom série play-off prvej hokejovej ligy na ľade, nám neušli ani majstrovstvá v korčuľovaní tých najmladších talentov Michaloviec.

Ilustračný obrázok k článku Zimný štadión bude burácať ako nikdy: Michalovce zažijú majstrovstvá v korčulovaní
Zdroj: TASR

Talent na korčuliach

V Michalovciach rastú talentovaní korčuliari, ktorí si svoje sily zmerajú rovno na majstrovstvách. V stredu 23. marca sa v našom meste uskutočnia Majstrovstvá mesta Michalovce v korčuľovaní žiakov ZŠ 2016. Všetko to vypukne už od 9. hodiny ráno. Základnou myšlienkou je oživenie záujmu o korčuľovanie na základných školách, zvýšenie všeobecnej pohybovej znalosti detí a na zlepšenie pohybovej a športovej úrovne detí.

Majstrovstva mesta Michalovce

Korčuľovanie predstavuje jedinečnú kombináciu pohybových atribútov, ktoré dieťa nemá šancu získať pri žiadnom inom športe. „Majstrovstva mesta Michalovce v korčuľovaní žiakov bude aj za účasti žiakov našej školy,“ zverejnila Základná škola Pavla Horova v Michalovciach. Žiaci ZŠ Pavla Horova si v minulosti zabezpečili štart na krajských majstrovstvách víťazstvom na domácom šampionáte, kde zdolali Základnú školu na Školskej ulici. Odvtedy pod pozorným okom trénerov a pedagógov z tejto školy cibrili svoju korčuliarsku gramotnosť, aby čo najlepšie reprezentovali školu a mesto na krajských majstrovstvách. Cieľ splnili a víťazstvom si v minulosti zabezpečili účasť medzi siedmimi školami na Slovensku.

Uvidíme, či sa im to podarí aj tento rok. Okrem žiakov zo základky P. Horova sa majstrovstiev tiež zúčastni ZŠ T. J. Moussona, ZŠ Školská 2 a ZŠ Krymská 5.

Môže vás zaujímať:

Do Michaloviec dorazí olympijská pochodeň: Možete ju mať v rukách aj vy, pozrite kedy!

Michalovský basketbal je úspešný aj vďaka malým žiakom: Orli si vybojovali cenné víťazstvo

Koľko ľudí chodí na zápasy? Odkaz, čo pohladí nejednu dušu fanúšika MFK Zemplín!

Zemplínčania náturu nezaprú ani na štadióne: VIDEO výber kurioznych momentov, treba vidieť :)

Majstrovstva mesta Michalovce v korčuľovaní žiakov
1
Galéria
Zdroj: Plagát organizátorov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM