Správy

Žltačka sa dotkla už aj michalovského úradu práce: Zmena, na akú musel pristúpiť!

Žltačka stále útočí. Vírusová hepatitída typu A sa už dotkla aj michalovského úradu práce. Pozrite si, na akú zmenu pristúpil.

Ilustračný obrázok k článku Žltačka sa dotkla už aj michalovského úradu práce: Zmena, na akú musel pristúpiť!
Zdroj: TASR

Povinnosť preukazovania hľadania si zamestnania je na michalovskom úrade práce pozastavená. Postarala sa o to vírusová hepatitída typu A.

Čítajte tiež: Žltačka útočí: V michalovskej nemocnici za 3 dni prijali 17 nových pacientov!

Pozastavená povinnosť

Podľa hygienikov boli všetky obce a mestá s výskytom ochorení na žltačku typu A informované samostatným listom o výskyte ochorení a poskytli im informácie o potrebných preventívnych opatreniach. Rovnakým spôsobom usmerňuje Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) aj potravinárske prevádzky – obchodné centrá, predajne, reštaurácie v obciach a mestách výskytu žltačky typu A, ako aj ďalšie inštitúcie, napríklad Slovenskú poštu, úrad práce a iné.

Čítajte tiež: V meste zakázali hromadné podujatia: Dôvodom je žltačka!

Ako informovala riaditeľka Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Mária Bálintová, v súvislosti s výskytom ochorení na vírusovú hepatitídu typu A v okrese Michalovce a Sobrance na základe odporúčania Janky Staškovej, regionálnej hygieničky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Michalovce a v súlade s pokynom Mariána Valentoviča, generálneho riaditeľa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Bratislava,

"povinnosť preukazovania hľadania si zamestnania a ďalších kontaktov s uchádzačmi o zamestnanie na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny Michalovce, Sobrance a Veľké Kapušany bude pozastavená v období od 26. septembra 2016 do 16. októbra 2016.

Povinné očkovanie

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Michalovciach verejnou vyhláškou oznámil tiež vydanie rozhodnutia na predchádzanie prenosného ochorenia hepatitídy typu A u detí predškolského a školského veku v meste Sobrance.

„RÚVZ nariadil povinné očkovanie proti žltačke detí do 15 rokov,“ informovali hygienici. Zároveň nariadil bezodkladne podrobiť sa lekárskemu dohľadu, aby sa zistili ťažkosti a klinické príznaky, ktoré môžu súvisieť s uvedeným ochorením.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM