Krimi

Zrážka na železničnom priecestí má tu najsmutnejšiu dohru: Rušňovodič zraneniam podľahol

Tragická nehoda na železničnom priecestí. Rýchlik smerujúci z Humenného do Prahy sa podľa správy železníc zrazil v úseku Petrovce nad Laborcom - Michalovce s poľským kamiónom, ktorý prevážal kombajn. Nehodu žiaľ rušňovodič neprežil. Trať je aktuálne neprejazdná, informácie pre cestujúcich v článku.

Ilustračný obrázok k článku Zrážka na železničnom priecestí má tu najsmutnejšiu dohru: Rušňovodič zraneniam podľahol
Zdroj: Dnes24.sk

K tragickej nehode došlo v utorok vo večerných hodinách v úseku železničnej trate Petrovce nad Laborcom – Michalovce. „Rýchlik 442 na trase z Humenného do Prahy sa na železničnom priecestí zabezpečenom výstražnou zvukovou a svetelnou signalizáciou so závorami zrazil s poľským kamiónom, ktorý prevážal kombajn,“ informovala Katarína Martinkovičová zo Železníc Slovenskej republiky (ŽSR).

Podľa jej ďalších slov pri nehode bol vážne zranený rušňovodič vlaku, ktorý bol v kabíne zakliesnený a museli ho vyslobodzovať hasiči. „Rušňovodič po prevoze do nemocnice na následky zranení zomrel. Vedenie ŽSR vyjadruje úprimnú sústrasť rodine nebohého rušňovodiča,“ oznámila smutnú správu K. Martinkovičová.

„Žiaľ, dotyčný pacient bol privezený do nemocnice so zraneniami, ktoré boli nezlučiteľné so životom," uviedol Tomáš Kráľ, hovorca spoločnosti Svet zdravia, pod ktorú patrí i michalovská nemocnica.

Trať je stále neprejazdná, v priebehu dnešného dňa sa bude pracovať na odstránení vykoľajených častí vlaku a oprave poškodenej trati. Osobná doprava je na tejto trase nahradená autobusmi. Rýchliky do Bratislavy sú vedené odklonom cez Prešov a Kysak. Príčiny nehody sú v štádiu vyšetrovania.

foto: ŽSR

Súvisiaci článok:

Na priecestí medzi Humenným a Michalovcami došlo k vážnej nehode: Zrážka rýchlika s kamiónom! FOTO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM