Správy

4500 ton asfaltu, 8 úsekov chodníkov a ciest za milióny eur sú dokončené

Metropola Zemplína ukončila niekoľko rokov trvajúci projekt rekonštrukcií ciest, chodníkov a parkovacích plôch v meste Michalovce. Kde by boli ešte potrebné?

Ilustračný obrázok k článku 4500 ton asfaltu, 8 úsekov chodníkov a ciest za milióny eur sú dokončené
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Spoločnosť Eurovia SK v uplynulých dňoch ukončila niekoľko rokov trvajúci projekt rekonštrukcií ciest, chodníkov a parkovacích plôch v meste Michalovce.

Milióny eur, 8 ciest a 8 úsekov chodníkov

Počas troch rokov vykonala na území mesta práce v hodnote spolu takmer 3,9 milióna eur. Informovala o tom hovorkyňa spoločnosti Simona Tančáková.

„Celkovo sme zrekonštruovali osem úsekov ciest a 18 úsekov chodníkov. Stavebné práce prebehli aj na sídliskách Západ a Východ. Zrekonštruovali sme vstup na futbalový štadión pri medicínskom centre a aj parkovisko pred mestským cintorínom,“ priblížila s tým, že stavebné práce okrem iného zahŕňali odstránenie starých vrstiev asfaltu, vybúranie poškodených obrubníkov a osadenie nových, či úpravu existujúcich vpustov a kanalizačných šácht.

Pre chodcov

Na rekonštruovaných úsekoch tiež spoločnosť upravila priechody pre chodcov na bezbariérové.

Ako Tančáková doplnila, na vykonané práce použila spoločnosť spolu 4500 ton asfaltu, položila 510 štvorcových metrov zámkovej dlažby a upravila 255 poklopov.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM