Veronika Ondo-Cholewová Správy

A je to tu: Do novej michalovskej nemocnice presťahujú prvých pacientov

Ďalší dôležitý moment týkajúci sa nemocnice novej generácie v Michalovciach. Už vo štvrtok do nej presťahujú prvých pacientov. Ako to prebehne?

Ilustračný obrázok k článku A je to tu: Do novej michalovskej nemocnice presťahujú prvých pacientov
2
Galéria
Zdroj: Svet zdravia

Do nemocnice novej generácie v Michalovciach, ktorú koncom novembra slávnostne otvorili, vo štvrtok 7. decembra presťahujú prvých pacientov. Pôjde o pacientov z budovy Psychiatrickej nemocnice, ktorá sa nachádza v časti Michalovce-Stráňany.

Privíta ich riaditeľ

Ako informovala Jana Fedáková, špecialista pre externú a internú komunikáciu zo spoločnosti Svet zdravia, konkrétne pôjde o šťahovanie pacientov interného a pľúcneho oddelenia. Tí sú dnes umiestnení v spomínanej budove Psychiatrickej nemocnice, kde má podľa informácií od J. Fedákovej michalovská nemocnica dlhodobo prenajaté priestory pre svoje oddelenia.

"Ráno si ešte pacienti dajú svoje raňajky na oddelení na Stráňanoch, prebehne štandardné podávanie liekov či odbery a obed už dostanú vo svojej novej izbe v nemocnici novej generácie. Tam prvých pacientov privíta aj riaditeľ nemocnice Vladimír Dvorový uviedla Fedáková.

Pomôžu aj študenti

Približne 50-tim pacientom oboch spomínaných oddelení budú pomáhať pri sťahovaní študenti strednej zdravotníckej školy a do novej nemocnice ich prevezú sanitky. „O 9:00 hod. sa začne sťahovanie a prvé prevozy pacientov, s ktorými sa spoločne presunieme do novej budovy,“ opísala Fedáková.

Následne budú pacienti umiestnení do svojich nových izieb. „Po príchode dostane každý pacient identifikačný náramok“," vyjadrila sa Fedáková.

Pozrite si aj galériu: Nová michalovská nemocnica zachytená v obrazoch

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

GALÉRIA: Michalovská nemocnica zachytená v obrazoch
2
Galéria
Zdroj: Svet zdravia
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM