Samospráva

Ak v ňom obľubujete relax, možno zaujmú aj vás: 13 zaujímavých cifier o michalovskom kúpalisku

Mnohí Michalovčania, ktorí trávia dní oddychu v našom meste, zvyknú zájsť na mestské kúpalisko. To sa stálo aj témou zastupiteľstva. A na ňom sme sa dozvedeli hneď niekoľko zaujímavých cifier, ktoré sa michalovského kúpaliska priamo týkajú.

Ilustračný obrázok k článku Ak v ňom obľubujete relax, možno zaujmú aj vás: 13 zaujímavých cifier o michalovskom kúpalisku
Zdroj: Dnes24.sk

Plávanie, opaľovanie aj hodiny výučby

Michalovčania, ktorí majú radi mestskú plaváreň, budú určite zaujímať informácie o kúpalisku. Tomu sa venovali poslanci na mestskom zastupiteľstve. Na rokovaní odznelo, že prevádzka v krytom bazéne bola vlani naozaj celoročná. V letných mesiacoch mali milovníci plávania možnosť tiež opaľovať sa na trávnatej ploche v objekte kúpaliska.

„Odstávka bola len v mesiaci september za účelom vykonania celkovej údržby pred zahájením hlavnej sezóny,“ zverejnili v správe TaZS. Okrem toho pre základné a stredné školy vyčlenili spolu 1015 hodín a pre žiakov zorganizovali plavecké výcviky.

Športovci preplávali tisícky hodín

Športovci z plaveckého klubu ORCA strávili v mestskom bazéne spolu 1 974 hodín. „Kúpalisko bolo v prevádzke spolu 2 989 hodín a sauna 981 hodín, počas ktorých ju navštívilo 2 337 zákazníkov,“ uviedli v správe Technické a záhradnícke služby mesta. Viac času v michalovskej plavárni strávili muži.

„Žien bolo 625 žien a 1 712 mužov,“ padli presné čísla. Michalovské kúpalisko si vlani na tržbách od verejnosti prilepšilo o 17 032 eur. Od organizácií dostali 700 eur a od škôl 7 362 eur. Nemalú sumu tvorí 7 733 eur od plaveckého klubu ORCA. „Príjmy z nájmu boli 1 481 eur a za média 1 831 eur.“

Môže vás zaujímať:

V obľúbenom jazere Baňa sa už neokúpete: Tabule so zákazom a pokuty!

Mesto vymyslelo prekvapenie pre nežnejšie polovičky: Michalovské mamičky, toto sa pre vás chystá!

Opaľovanie v meste môže byť zážitok: Päť miest v Michalovciach, kde chytať bronz

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM