Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Ako v centre Michaloviec bojujú s horúčavami: Pozrite si FOTKY z námestia

Horúčavy nám ešte stále dávajú zabrať a platí to i pre centrum Michaloviec. Boli sme sa tam pozrieť na to, ako ľudia s nimi bojujú.

Ilustračný obrázok k článku Ako v centre Michaloviec bojujú s horúčavami: Pozrite si FOTKY z námestia
14
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

S vysokými teplotami bojujú v týchto dňoch aj ľudia na michalovskom námestí. Práve tam sme sa vybrali na to pozrieť a to aj s fotoaparátom.

Pod stromami

Mnohí ľudia, ktorí prechádzajú centrom nášho mesta, vyhľadávajú v tomto horúcom počasí doslova každý kúsok tieňa, aby sa čo najviac chránili pred páliacim slnkom. Chládok nachádzajú aj pod stromami s lavičkami, ktoré lemujú centrum. „Krátka prestávka pod korunou stroma na lavičke mi dodá energiu,“ prezradila nám napríklad Katka.

V centre sa ochladiť môžete aj v parčíkoch, kde je viac zelene. Keď nemáte čas na posedávanie v tieni, poobzerajte sa, na ktorej strane ulice svieti slnko a kde zas nie. „Vždy prejdem na stranu ulice, kde je tieň. Aj keď je len trochu pri budove aj to málo človeku pomôže,“ povedal nám svoj tip Michal.

Mnohí z vás si určite všimli aj to, že pracovníci technických služieb zabezpečujú ochladzovanie mesta kropiacim vozidlom, ktoré sa pohybuje hlavne v centrálnej mestskej zóne niekoľkokrát počas dňa.

Pri fontánach

Trochu ochladenia môžete nájsť aj pri fontánach, ktorých je v našom meste viacero. Veľa ľudí prejde denne i pri najväčšej z nich, ktorá nesie názov Fontána lásky. „Chodím popri veľkej fontáne, pretože keď zafúka vietor, tak voda ostrieka aj ľudí naokolo, aj mňa. Tých pár kvapiek, čo na mňa zafúka, je veľmi osviežujúcich,“ opísal nám Vlado.

Načerpať energiu môžete aj pri ďalších menších fontánach. Dve pôvodné staré fontánky obľubujú najmä mamičky s deťmi. Pre obyvateľov i návštevníkov Michaloviec je tiež zabezpečený pitný režim v centrálnej mestskej zóne pitnými fontánkami, ktoré sú súčasťou parčíkov pešej zóny.

Ďalšie osvieženie vám vie poskytnúť aj fontána pod výškovou budovou. Môžete sa prejsť popod oblúky s vodou, ktoré táto fontána vytvára. „Je to najlepšia fontána v meste. Keď je vám fakt teplo, dokážete odtiaľ odísť aj celý mokrý ako naše deti,“ pochvaľovala si Jana, ktorá sem chodieva aj večer obdivovať svietielkujúce sfarbenie.

Nezabudnite si pozrieť aj našu fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

FOTOGALÉRIA: Horúčavy neutíchajú ani v centre nášho mesta
14
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM