Komunálne voľby

Andrej Danko vyhlásil opakované voľby: Týka sa to aj tejto dediny neďaleko Michaloviec

Predseda NR SR Andrej Danko vyhlásil opakované voľby do orgánov samosprávy niektorých obcí. A týka sa to aj dediny neďaleko Michaloviec.

Ilustračný obrázok k článku Andrej Danko vyhlásil opakované voľby: Týka sa to aj tejto dediny neďaleko Michaloviec
Zdroj: TASR

Predseda NR SR Andrej Danko svojím rozhodnutím z 3. decembra 2018 navrhol vyhlásiť opakované voľby do orgánov samosprávy v 45 obciach. „Voľby by sa mali podľa predmetného rozhodnutia uskutočniť dňa 13. apríla 2019,“ informuje tlačový servis predsedu NR SR.

„Dôvodom pre opakovanie komunálnych volieb v 11 obciach je skutočnosť, že v novembri sa nevykonali voľby starostu obce z dôvodu nepodania kandidátnych listín a v 9 obciach získali kandidáti na starostu obce rovnaký počet hlasov,“ uvádza sa v tlačovej správe ďalej.

A práve rovnaký počet hlasov v Nižnom Nemeckom bol dôvodom, prečo výsledky starostovských volieb v tejto obci nepriniesli meno víťaza. Obaja kandidáti na starostu získali zhodne po 83 hlasov. Starosta sa tak v tejto obci bude voliť opätovne.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

…Rovnako ako spomínaná obec súčasťou Zemplína sú aj Parchovany. Videli ste už ich pozoruhodný lesný park? Pozrite si pripojenú fotogalériu.

FOTO zo zaujímavého parku na Zemplíne: Ukrýva aj vyše 300-ročné duby
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM