Zuzana Ročeňová Rôzne

Bezdomovci v Michalovciach čelia krutému počasiu: Toto sú miesta, kde hľadajú úkryt pred mrazmi!

Ortuť teplomera v posledných dňoch býva pod nulou. Zatiaľ čo pre nás môžu mrazy znamenať, napríklad ranné škrabanie auta, ľuďom bez domova sa zima často stáva aj osudnou. Kde sa snažia nájsť v našom meste úkryt pred krutými mrazmi?

Ilustračný obrázok k článku Bezdomovci v Michalovciach čelia krutému počasiu: Toto sú miesta, kde hľadajú úkryt pred mrazmi!
Zdroj: TASR

Dni sú čoraz chladnejšie a pre mnohých z nás začína obdobie, kedy je nám najlepšie pod dekou v teple domova. Čo ale tí, ktorí žiadny domov nemajú? Možnosťou, ako sa vyhnúť nocľahu v chladných uliciach je podľa slov hovorkyne michalovskej radnice Ivety Palečkovej Útulok pre bezdomovcov, prevádzkovaný Slovenským Červeným krížom. Sídli na Staničnej ulici v Michalovciach a jeho kapacita je štrnásť postelí /sedem mužov a sedem žien/.

Ľudia bez domova tam môžu prespať, avšak je tu jedná podmienka. „Podmienkou je, aby klient nebol pod vplyvom alkoholu. Má tam zabezpečené miesto kde prespí, sprchu, pranie, príprava stravy. Doposiaľ tieto kapacity ľuďom bez domova postačovali,“ uviedla Palečková. Väčšina bezdomovcov i napriek životunebezpečným mrazom, tak zostáva na ulici.

V michalovských uliciach sa nachádza približne desiatka ľudí bez domova, ktorí pomocnú ruku samosprávy a sociálnych zariadení odmietajú do poslednej chvíle. Mnohí z nich sa radšej počas chladných dní zohrievajú v priestoroch polikliniky, nemocnice, v nákupných centrách či na železničnej stanici.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM