Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Bikeri, zbystrite pozornosť: Otestujte sa na originálnych pretekoch okolo skvostov nášho regiónu

Po Vihorlatských vrchoch a okolo Zemplínskej Šíravy sa môžete preháňať spolu s ostatnými milovníkmi bicyklov. Jazda v okolí prírody je zárukou kvalitného bikerského ročníka.

Ilustračný obrázok k článku Bikeri, zbystrite pozornosť: Otestujte sa na originálnych pretekoch okolo skvostov nášho regiónu
Zdroj: Dnes24.sk

Jazda v sprievode cyklistov, ktorí vás popoženú vpred. Vihorlatská príroda a okolie Šíravy, ktorým sa môžeme popýšiť len my. Čaká nás prvý ročník na bicykli.

Brzda Vinné

Bikerskú akciu má svedomí KST Brzda Vinné. Nadviazali na tradíciu cykloturistiky, ktorá začala vo Vinnom pred 30 rokmi pod Telovýchovnou jednotou Vinné ako oddiel cykloturistiky. „Prvá akcia ktorej sa zúčastnili členovia smerovala do Slovenského raja, ktorá bola zavŕšená výstupom na Havraniu skalu 1150 m n.m. a okolo Kráľovej Hory,“ zverejnili. Hlavným podujatím vlani 0-tý ročník Po Vihorlatských vrchoch a okolo Zemplínskej šíravy. Podujatie sa konalo o mesiac neskôr ako tohto roku. „Účastníci zrazu si mohli vychutnať krásne jesenné počasie a krásy Vihorlatských vrchov v jesennom období,“ opísal klub.

Štartuje prvý ročník

Registrácia ubytovaných účastníkov prebehne v piatok 11. septembra. Zoznamovanie odštartujú cyklovýstupom na Viniansky hrad. V Sobotu 12. septembra sa začne už poriadna makačka na kolesách. Námestie sv. Anny vo Vinom sa zaplní bikermi, ktorí sa vydajú do vrchov Vihorlatu. Na poludnie by už mali všetci aktívnejší cyklisti doraziť do prvého cieľa. Stovky kolies privíta Morské oko. Cyklisti sa pokochajú z malebného výhľadu, ktorý im určite dodá energiu na ich ďalší výstup. Po občerstvení a guláši je naplánovaný smer na Sninský kameň. Vo večerných hodinách sa bikeri vrátia na Vinné jazero.

Program

Piatok, predpodujatie

  • cyklotrasa na viniansky hrad 335 m.n.m., dĺžka 15km, prevýšenie 200m s štartom o 16:00
  • od 12:00 ubytovávanie účastníkov

Sobotu, hlavné podujatie

  • 8:00 zahájenie (Vinne, námestie svätej Anny)
  • 8:30 cyklotrasa okolo zemplínskej šíravy, Námestie Svätej Anny Vinné, Michalovce, Výpust, hrádza Zemplínskej Šíravy , Zalužice ,Lúčky ,Hrádza Zemplínskej Šíravy ,Jovsa, Remetské Hámre, Morské oko, Sninský Kameň, Remetské Hámre, Jovsa, Klokočov, Vinné Jazero dĺžka 85km, prevýšenie 900m
  • 13:00 pešia túra – Morské oko po modrej značke na Tri table potom po červenej na Sninsky Kameň 1005 m.n.m
  • 18:00 športovo kultúrny program na vinnom jazere

Nedeľa

  • plavba výletnou loďou
  • voľný program
  • od ubytovávanie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM