Zuzana Ročeňová Rôzne

Boj s neplatičmi na cintorínoch: Dlžníkom nálepkujú hroby, chystá sa to aj v Michalovciach?

Problémy s neplatičmi na cintorínoch po Slovensku nie sú nič nové. Výnimkou nie je ani neplatenie za hrobové a urnové miesta v Michalovciach.

Ilustračný obrázok k článku Boj s neplatičmi na cintorínoch: Dlžníkom nálepkujú hroby, chystá sa to aj v Michalovciach?
Zdroj: Webnoviny.sk

Správu cintorínov v Michalovciach spravuje mestský podnik Technické a záhradnícke služby mesta Michalovce. V mesta sa nachádzajú 4 cintoríny – mestský cintorín v Michalovciach, cintoríny v mestských častiach Topoľany, Močarany a Vrbovec.

Technické a záhradnícke služby celkovo obhospodarujú vyše desaťtisíc hrobových miest. Na mestskom cintoríne je to 8 405 hrobových miest, v mestskej časti Močarany 498, Topoľany 756 a vo Vrbovci 392 hrobových mi­est.

Hrobové miesta neplatičov zatiaľ rušiť nebudú

K neplatičom pristupujú TaZS zatiaľ zľahka. Upozorňujú ich na vývesnej tabuli v areáli cintorína a rušiť hroby nechcú. Ako informoval vedúci strediska správy mestských cintorínov, Rudolf Klein : ,,TaZS mesta Michalovce pravidelne vyzývajú neplatičov za hrobové a urnové miesta o zaplatenie. Zatiaľ sme nepristúpili k rušeniu hrobových miest u neplatičov. Rušíme iba hrobové miesta na základe požiadavky nájomcu hrobového miesta. O neplatení za hrobové miesta informujeme neplatičov výsledkami v areáli cintorína.“

Budú zvažovať aj označovanie hrobov nálepkami ?

V niektorých mestách Slovenska, pristúpili k boju s neplatičmi s využitím ostrejšieho nástroja. Zvolili označovanie nezaplatených hrobov nálepkami (Banská Bystrica, Lučenec). O takomto alebo inom označovaní mesto neuvažuje.,,Nie, čo všade na svete platí, v Michalovciach nie. Platiť nechcú, ale nálepky by ich urazili,“ uviedol Rudolf Klein.

Zaujímalo nás, na akej úrovni sa pohybujú ceny za urnové miesta a klasické hroby. Ceny za obdobie 10 rokov, sa pohybujú na úrovni 43,15€ za urnové miesto; 41,49 za detský hrob; hrob – krypta 66,39€; hrob – krypta 20r. ako aj nové miesto na 20r. stojí 116,18€.

Počas dušičkového obdobia a sviatkov (25.10. – 10.11.2013 ) bude mestský cintorín aj cintoríny v mestských častiach mesta Michalovce otvorené od 7:00 hod. – 21:00 hod.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM