Správy

Budeme drkotať zubami: V Michalovciach sa treba pripraviť na treskúcu zimu

V okrese Michalovce treba počítať s poriadnymi mrazmi. A to nie je všetko, pred čím nás varujú odborníci. Tu sú ďalšie podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Budeme drkotať zubami: V Michalovciach sa treba pripraviť na treskúcu zimu
Zdroj: TASR

Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) vydali pre náš okres výstrahu prvého stupňa pred nízkymi teplotami.

Pre termín od 6.1. 20:00 hod do 7.1. 9:00 hod platí varovanie, ktoré hovorí, že v Michalovskom okrese sa očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –15 – až –17 °C.

Meteorológovia upozorňujú, že nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. „Očakávaný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia,“ dodávajú.

Pre náš okres však platí aj ďalšia výstraha prvého stupňa a to až do 7. januára 12:00 hodiny. „V okrese Michalovce sa miestami očakáva tvorba snehových jazykov a závejov. Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ dvíhajú varovný prst odborníci zo SHMÚ.

A meteorológovia nás varujú ešte aj pred vetriskom. Výstraha prvého stupňa platí pre termín 6.1. od 08:00 hodiny do 17:00 hodiny. „V okrese Michalovce sa miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 18 – 22 m/s (60 – 80 km/h) a priemerná rýchlosť dosiahne 12 – 14 m/s (45 – 50 km/h). Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ informoval SHMÚ.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM