Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Budú zaujímavé a škoda si ich nechať ujsť: Sledujte, aké špacirky prebehnú v Michalovciach

V našom meste sa chystajú špacirky a ich téma bude vskutku zaujímavá. Necháte sa zlákať aj vy?

Ilustračný obrázok k článku Budú zaujímavé a škoda si ich nechať ujsť: Sledujte, aké špacirky prebehnú v Michalovciach
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

V Michalovciach sa chystajú špacirky na zaujímavú tému. Účastníci podujatia totiž budú prevedení dejinami nášho mesta v časoch počiatkov Československej republiky. Ak sa podujatím necháte zlákať aj vy, stretnutie jeho účastníkov bude v Gymnáziu Pavla Horova 26. októbra o 18:00 hod.

Dejisko gymnázium

O špacirky na danú tému sa v našom meste postarajú Priatelia Zemplína, Mestské kultúrne stredisko Michalovce, mesto Michalovce a Gymnázium P. Horova, ktoré sa stane dejiskom špacirok. Všetci títo spoluorganizátori a podporovatelia sa takto rozhodli pripomenuť sté výročie vzniku Československej republiky.

Dejinami metropoly Zemplína v časoch počiatkov Československej republiky účastníkov podujatia prevedú moderátori Matej Starják a Eva Bučková a ich fundovaní hostia. Bude sa možné dozvedieť veľa zaujímavosti z daných čias.

Príval informácií

O príval zaujímavých informácií sa postará historik Zemplínskeho múzea v Michalovciach Martin Molnár. Za Český spolok v Michalovciach vám o historických udalostiach porozpráva Miroslav Schýbal.

Ak vás zaujíma, aké bolo napríklad michalovské najstaršie gymnázium na začiatku Československej republiky alebo čo znamená výrok gymnázium za župu, rozhodne príďte 26. 10. 2018 o 18:00 hod. do Gymnázia P. Horova v Michalovciach.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM