Rôzne

Budúcnosť Domaše? V Dobrianskej zátoke chcú vybudovať prístavné mestečko!

O nadchádzajúcej sezóne na Domaši sme vás už informovali. Radovan Kapraľ, starosta Kvakoviec, teda obce, v katastri ktorej leží rekreačná oblasť Dobrá, však prezradil aj dlhodobejšie plány v rámci rozvoja Domaše.

Ilustračný obrázok k článku Budúcnosť Domaše? V Dobrianskej zátoke chcú vybudovať prístavné mestečko!
Zdroj: Dnes24.sk

Tým bližším z dvoch spomenutých zámerov je výletná loď. Obec si jej kúpu nemôže dovoliť, prišla preto s iným návrhom. Požiadala predsedu vlády SR Roberta Fica o presťahovanie vyhliadkovej lode z Gabčíkova na Domašu.

„V súčasnosti je táto loď podľa našich informácií málo využívaná. Keď ju tam vie prevádzkovať štát, prečo by ju nevedel na Domaši. Je to jediná väčšia nádrž u nás, ktorá nemá vyhliadkovú loď,“ ozrejmil R. Kapraľ. Obec momentálne čaká na odpoveď, či bude jej smelú požiadavku možné realizovať.

Na Domaši premávala posledná vyhliadková loď nemeckej výroby do roku 1989. V roku 1992 ju presunuli do Prahy, kde pláva pod Karlovým mostom dodnes.

To však nie je z plánov všetko a tu je ten druhý.  V Dobrianskej zátoke chcú časom vybudovať prístavné mestečko, akési nové centrum oblasti. V tejto súvislosti pripravujú komplexnú urbanistickú štúdiu s následnými požiadavkami na zmeny územného plánu. 

Prečítajte si tiež:

Domaša je na sezónu pripravená: Leto o krásnych ženách, cyklistike a nový štvorhviezdičkový rezort!

Takto sa to celé začalo: Archívne FOTKY z výstavby Domaše a jej prvej výletnej lode!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM