Samospráva

Ceny mesta Michalovce: Pocty sa dostane škole, hokejovému klubu či pedagógovi

V metropole Zemplína opäť rozdajú Ceny mesta Michalovce. A už je známe, komu sa dostane pocty.

Ilustračný obrázok k článku Ceny mesta Michalovce: Pocty sa dostane škole, hokejovému klubu či pedagógovi
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Cena mesta Michalovce sa udeľuje už niekoľko rokov najmä za vynikajúce tvorivé výkony či významné výsledky. Ročne je možno oceniť spomínanou cenou najviac 5 subjektov.

Plaketa a diplom

Tak ako každý rok, aj v tomto roku bola možnosť, aby jednotliví poslanci a subjekty navrhovali občanov mesta, subjekty a organizácie na ocenenie mesta. Do daného termínu prišli návrhy, ktoré po vyhodnotení prešli jednotlivými komisiami, zasadnutím predsedov komisií a na základe toho napokon vzišiel zoznam ocenených.

Ceny mesta udelia na slávnostnom zasadnutí mestského zastupiteľstva, kde ocenení dostanú plaketu a diplom, v ktorom bude uvedené meno oceneného, resp. názov organizácie, dátum udelenia, stručné zhodnotenie zásluh, za ktoré sa cena udeľuje, pečiatka mesta a podpis primátora.

Komu sa ujde pocty?

Anton Hasák: Za celoživotný podiel na rozvoji turistiky a pri príležitosti okrúhleho životného jubilea.

Hokejový klub Dukla Ingema Michalovce: Pri príležitosti 45. výročia založenia klubu a za dosiahnutie historického úspechu – postúpenia do najvyššej súťaže.

Mestská organizácia Slovenského rybárskeho zväzu Michalovce: Pri príležitosti 80. výročia založenia zväzu, za starostlivosť o zarybnenie jazier a vodných plôch a ochranu životného prostredia.

Stredná zdravotnícka škola v Michalovciach: Pri príležitosti 70. výročia založenia školy a za výrazný podiel na rozvoji odborného zdravotného školstva v meste, okrese a regióne.

Igor Remák: Za výrazný podiel na rozvoji základného a stredného školstva, za celoživotný podiel pri výchove mladej generácie a rozvoj športu v meste, osobitne futbalu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

V Michalovciach máme veľa zaujímavých ľudí. Jednou z nich je aj Helena Kočišková, ktorá vám vo videu nižšie ukáže paličkovanú čipku.

Video: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM