Samospráva

Oceňovanie Michalovčanov za rok 2020: Pre pandémiu bude odlišné

Ceny mesta Michalovce 2020 budú pre pandémiu koronavírusu iné. Poznáme aj mená ocenených.

Ilustračný obrázok k článku Oceňovanie Michalovčanov za rok 2020: Pre pandémiu bude odlišné
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Ceny mesta Michalovce sa doteraz vždy odovzdávali na slávnostnom mestskom zastupiteľstve. Aj v tomto bude pre pandémiu koronavírusu rok 2020 iný.

Opatrenia

„Návrhy na udelenie Ceny mesta môžu predložiť mestskému zastupiteľstvu poslanci mestského zastupiteľstva, primátor mesta a mimovládne organizácie. Písomné návrhy so zdôvodnením sa podávajú na podateľni mestského úradu do 30. júna kalendárneho roka,“ informovala o už uskutočnenom priebehu výberu michalovská radnica.

Ako dodala, podané návrhy vyhodnotili komisie mestského zastupiteľstva. Na základe ich odporúčania boli návrhy predložené na prerokovanie mestskej rade a následne na schválenie mestskému zastupiteľstvu. Ceny budú slávnostne odovzdané až v budúcom roku, keď to epidemiologická situácia a aktuálne platne protiepidemio­logické opatrenia umožnia.

Ceny mesta za rok 2020 jednotlivcom

MUDr. Benjamín Bančej – za celoživotnú aktívnu prácu v prospech mesta Michalovce a pri príležitosti životného jubilea.

Ing. Ján Kerekeš za dlhodobý rozvoj podnikateľského prostredia v oblasti strojárenskej výroby v meste Michalovce a pri príležitosti životného jubilea.

Jozef Kolesár ocenenie in memoriam za dlhoročnú prácu a prínos v oblasti umeleckého školstva a významný podiel na rozvoji školstva na Slovensku z hľadiska výchovy a vzdelávania talentovaných žiakov.

PaedDr. Ľudmila Lakomá – Krausová za neúnavnú propagáciu mesta Michalovce a regiónu Zemplín vo svojej tvorbe a pri príležitosti životného jubilea.

Foto: ilustračné

OBJEKTÍVOM z oceňovania 2019: Desiatkám michalovských pedagógov sa ušlo pocty
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM