Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Chcete obohatiť život v Michalovciach? Mesto môže váš nápad finančne podporiť

Mesto podporí vaše nápady, ktoré obohatia a spestria ponuku podujatí, aktivít a tým aj celkovo život v meste Michalovce v roku 2020 pre obyvateľov aj návštevníkov mesta.

Ilustračný obrázok k článku Chcete obohatiť život v Michalovciach? Mesto môže váš nápad finančne podporiť
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Aj v roku 2020 Mesto plánuje podporiť projekty vo všetkých oblastiach. Prvé kolo žiadostí na celoročnú činnosť a prvý kvartál roku 2020 bolo prerokované na novembrovej mestskej rade v roku 2019.

Podpora projektov

Ďalšie subjekty, ktoré plánujú realizovať verejno-prospešné podujatia v oblasti školstva, kultúry, športu, životného prostredia, v sociálnej oblasti, či charity v mesiacoch apríl až december 2020 sa môžu svojimi projektami uchádzať o poskytnutie dotácie do 28. februára 2020.

„Všetci žiadatelia ale musia splniť nové povinnosti vyplývajúce z novej legislatívy, ako je dôsledná registrácia subjektov vo verejne prístupných registroch, včítane údajov o štatutárnom orgáne. Mesto na svojej stránke pre dotácie zverejnilo aj nový formulár, ktorý je v súlade s novoprijatým VZN,“ zverejnila michalovská radnica.

„Privítame prospešné projekty, ktoré obohatia a spestria ponuku podujatí, aktivít a tým aj celkovo život v meste Michalovce v roku 2020 pre obyvateľov aj návštevníkov mesta,“ informovalo mesto.

Podporia šport aj charitu

Mesto Michalovce zverejnilo možnosť podávania žiadostí o nenávratné finančné príspevky – dotácie z rozpočtu mesta pre právnické osoby a fyzické osoby – podnikateľov so sídlom, resp. trvalým pobytom na území mesta Michalovce, alebo ktoré vykonávajú činnosť a poskytujú služby obyvateľom mesta Michalovce a právnické osoby, ktorých zriaďovateľom je mesto Michalovce.

Dotácie môžu byť nasmerované do oblastí: telovýchova a šport, záujmovo- umelecká činnosť, kultúra, výstavníctvo, rozvoj školstva a vzdelávania, zdravotníctvo a sociálna oblasť, ochrana životného prostredia, cirkev a charita.

Termíny uzávierok

Žiadosť o dotáciu na celoročnú činnosť pre právnické osoby, ktoré majú sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta, alebo ktoré pôsobia, vykonávajú činnosť na území mesta, alebo poskytujú služby obyvateľom výlučne v oblasti podpory a rozvoja vysokoškolského vzdelávania, rozvoja telesnej kultúry a mládežníckeho športu a verejnoprospešných sociálnych služieb. Žiadosť je potrebné odovzdať do 31.10.2019.

Žiadosť o dotáciu na konkrétne aktivity plánované na 1. štvrťrok (január, február marec 2020) nasmerované do oblastí podľa VZN 207/2019 ods. 3) článok 4 pre právnické osoby a fyzické osoby – podnikateľov, ktoré majú sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta, alebo ktoré pôsobia, vykonávajú činnosť na území mesta, alebo poskytujú služby obyvateľom mesta. Žiadosť je potrebné odovzdať do 31.10.2019.

Žiadosť o dotáciu na konkrétne aktivity plánované na 2., 3. a 4. štvrťrok (apríl-december) nasmerované do oblastí podľa ods. 3) článok 4 pre právnické osoby a fyzické osoby – podnikateľov, ktoré majú sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta, alebo ktoré pôsobia, vykonávajú činnosť na území mesta, alebo poskytujú služby obyvateľom mesta. Žiadosť je potrebné odovzdať do 28.02.2020.

Vo všetkých prípadoch podania žiadosti poštou rozhoduje dátum podacej pečiatky.

Kde nájdete formulár?

Žiadosti doručené po termíne nebudú posudzované. Subjekty, ktoré nezúčtovali dotáciu za predchádzajúci rozpočtový rok v stanovenom termíne a ktoré nemajú vyrovnané záväzky voči mestu Michalovce, budú rovnako z procesu prerozdeľovania vylúčené

Formulár žiadosti a prílohy nájdete na stránke mesta TU.

Takéto pamätné tabule nájdete v centre Michaloviec. Pozrite si fotogalériu.

Foto: Takéto pamätné tabule nájdete v centre Michaloviec
9
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM