Správy

Chcete sa vyhnúť čakaniu na test? INFO, kde sa môžete objednať v Michalovciach

Ak sa chcete vyhnúť čakaniu, tak je možnosť objednať sa na testovanie vopred. Ktoré konkrétne miesta to sú, si môžete pozrieť v prehľadnej tabuľke.

Ilustračný obrázok k článku Chcete sa vyhnúť čakaniu na test? INFO, kde sa môžete objednať v Michalovciach
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Na území mesta Michalovce je k dnešnému dňu otvorených päť antigénových testovacích miest, kde vás na Covid-19 otestujú bezplatne. Máte aj možnosť objednať sa na testovanie vopred. Pozrite si to v prehľadnej tabuľke.

Subjekt Adresa MOM Prevádzkový čas Objednávkový systém
DZS-M.K.TRANS s.r.o Staničná 3, Michalovce pondelok – piatok, 07.30 – 11.30, 12.00 – 16.00 NIE
Michaella, s.r.o. Nám. osloboditeľov 70 – interiér, Michalovce pondelok – piatok,10.00 – 18.00 ÁNO
NsP Š. Kukuru Michalovce – Svet zdravia, a.s. Špitálska ul. 1266/2, 071 01 Michalovce pondelok – piatok, 08.00 – 16.00 ÁNO
RÚVZ Michalovce S. Chalupku 5, Michalovce po: 09.00 – 12.00 st:13.00 –16.00,pi: 09.00 – 12.00 NIE
Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok P. O. Hviezdoslava 1, Michalovce pondelok – piatok, 10.00 – 18.00 NIE

V súlade s rozhodnutím Vlády Slovenskej republiky o plošnom skríningovom testovaní pripravuje mesto Michalovce na dva víkendové dni – 23. januára a 24. januára – otvorenie ďalších odberových miest. Cieľom je umožniť všetkým Michalovčanom otestovať sa v rámci skríningového plošného testovania rýchlo a v blízkosti svojho bydliska.

Odberové miesta

Samospráva zriadila na území mesta ďalších 11 odberových miest, pričom cez tento víkend zostanú otvorené aj dve odberné miesta z vyššie uvedenej tabuľky.

Odberové miesta budú otvorené v sobotu a nedeľu 23. a 24. januára v čase od 8.00 do 18.00 hodiny s tým, že posledný odber bude vykonaný o 17.30 hod. Kompletný prehľad odberových miest pre skríningové testovanie v Michalovciach počas víkendu sme vám priniesli v nedávnom článku a nájdete ho TU.

Zabezpečovanie mesta

Samotné testovanie budú pre mesto zabezpečovať dvaja certifikovaní poskytovatelia na základe uzatvorených zmlúv o poskytovaní služieb. Mesto poskytne uvedené priestory, zabezpečí testy a certifikáty, stráženie testov a certifikátov a všetky ostatné činnosti spojené so samotným testovaním.

Uzatvorenie zmlúv či dohôd so zdravotníkmi a administratívnymi pracovníkmi, ochranné pomôcky, dezinfekčné prostriedky a dezinfekciu priestorov aj ďalšie služby uvedené v zmluve, zabezpečí poskytovateľ.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM