Správy

Chvíle, keď na gymnázium v Michalovciach vkročil prezident: Kisku čakal dav študentov, nechýbali ani tľapnutia rúk

Po slávnostnom prijatí na radnici prezident Andrej Kiska zavítal aj do michalovského gymnázia. Na chodbách školy na hlavu štátu bol zvedavý dav študentov. A čakalo ho akčné privítanie. Nechýbali ani tľapnutia rukami.

Ilustračný obrázok k článku Chvíle, keď na gymnázium v Michalovciach vkročil prezident: Kisku čakal dav študentov, nechýbali ani tľapnutia rúk
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Po slávnostnom prijatí prezidenta Andreja Kisku v Michalovciach a krátkom pracovnom stretnutí s vedením mesta sa presunula hlava štátu na návštevu ku gymnazistom na Masarykovu. Tam ho najskôr čakalo privítanie a nechýbalo ani štýlové tľapnutie rúk.

Za dverami gymnázia

Prezidenta privítali mladí Michalovčania búrlivým potleskom. Andrej Kiska si s gymnazistami podal ruku a smeroval do zasadačky, kde už za zatvorenými dverami rokoval s riaditeľom a vedením školy. Doprevádzal ho i Viliam Zahorčák, ktorý pred primátorskym kreslom zastával riaditeľskú funkciu práve na tomto gymnáziu.

„Pán prezident sa pýtal na názory, na stav školstva a špecificky na problematiku gymnaziálneho školstva respektíve michalovského gymnázia,“ prezradili nám z vedenia Gymnázia P. Horova. Po asi polhodinovom stretnutí sa prezident, vedenie školy a primátor spolu s ďalšími presunuli do vynovenej športovej haly v škole, kde nasledovala beseda hlavy štátu so študentmi.

Michalovčan v prezidentskom tíme

Andrej Kiska sa na začiatku pýtal študentov, koľkí z nich by chceli študovať v zahraničí aj koľkí by chceli ostať radšej doma. „Vy, budete tí, ktorí budú našu krajinu riadiť,“ vyzdvihol. Dodal, že práve medzi nimi môže byť budúci prezident.

Kiska študentom prezradil, že aj vo svojich radoch má Michalovčana, a to bývalého žiaka Gymnázia P. Horova, ktorý pracuje na oddelení zahraničnej politiky. V úvode svojho vystúpenia vyzdvihol tiež 95-ročné pôsobenie gymnázia v oblasti výchovy a vzdelávania, venoval sa tiež problematike školstva, učiteľského povolania a štúdia na vysokých školách doma i v zahraničí.

Apel na študentov

Voľba školy je podľa hlavy štátu veľmi dôležitá. „To, čo je smutné na našom štáte je, že sme stratili rešpekt voči našej krajine, učiteľom aj vzdelaniu,“ vyjadril sa A. Kiska. Dôležité je však podľa prezidenta aj to, čo nasleduje po škole a to otázka zamestnania sa. „Buďte nároční,“ apeloval na študentov pri výbere školy. „Nezabudnite, že to nie sú len štúdijné výsledky, ktoré z vás robia kvalitného človeka. Vyskúšajte sa už teraz zamýšľať nad tým, čo by ste ešte mohli spraviť.“

Môže vás zaujímať:

Prezident Kiska sa v Michalovciach rozhovoril aj o Šírave: Toto by znamenalo rozvoj celého regiónu! FOTO

Prezident Kiska v Michalovciach, ako to vyzeralo pri jeho príchode? Zábery z jeho vítania v našom meste

Prezident Andrej Kiska na GPH
1
Galéria
OBRAZOM: Návšteva prezidenta na michalovskom gymnáziu
26
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM