Šport Futbal

Chystá sa akcia pre milovníkov futbalu: Súťaže aj autogramiáda MFK Zemplín Michalovce

V Michalovciach sa chystá lákavé podujatie. To poteší najmä fanúšikov futbalu. Pripravená bude aj autogramiáda tímu MFK Zemplín Michalovce no nielen to.

Ilustračný obrázok k článku Chystá sa akcia pre milovníkov futbalu: Súťaže aj autogramiáda MFK Zemplín Michalovce
Zdroj: MFK Zemplín Michalovce

Michalovce budú prvou jarnou zastávkou podujatia s názvom Futbal v meste. Už v nedeľu 14. apríla od 10:00 hod sa parkovisko pred OC Zemplín zmení na futbalové ihrisko. Od rána je na programe detský turnaj vo vekovej kategórii U10, ktorý organizuje Slovenský futbalový zväz v rámci projektu Dajme spolu gól. Poobede vystriedajú nádejné futbalové talenty dospelí, resp. amatérske tímy dospelých. Tešiť sa môžete aj na autogramiádu futbalistov MFK Zemplín Michalovce. No nielen to, futbal si môžete dokonca prísť aj zahrať a vyhrať množstvo cien.

Ako sa registrovať?

Registrácia na detský turnaj beží pod hlavičkou Slovenského futbalového zväzu v spolupráci s domácim klubom MFK Zemplín Michalovce. Registrácia tímov s futbalistami narodenými v roku 2008 a mladšímim, teda U11 prebieha u mládežníckeho trénera Tomáša Kozára – tomas.kozar7@gmail.com. Do správy treba napísať názov tímu, zoznam 4 až 6 hráčov a taktiež tel. kontakt na zodpovednú osobu (otec, mama) za daný mládežnícky tím, ktorý prihlasuje. Maximálny počet tímov je 16.

Dospelí, teda starší ako 18 rokov sa môžu registrovať online, a to na webe www.futbalvmeste.sk! Maximálny počet tímov je 8.

Pravidlá turnaja

Dospelí hrajú systémom 3 vs. 3 a hrá sa na dva polčasy. Každý má pritom len tri minúty. Je to veľmi svižné a dynamické. Systém turnaja závisí od počtu prihlásených družstiev, v zásade však platí, že sa hrá skupinovo každý s každým a na konci dva najlepšie tímu idú spolu do finále. Deti hrajú 4 na 4. Po celú dobu hrá v zóne DJ. Ide o to, aby sa ľudia futbalovom bavili.

Hlavným ambasádorom projektu je slovenský futbalový reprezentant Stanislav Lobotka. A víťazné družstvo (aj detské, aj dospelé) získa all-inclusive zájazd za práve S. Lobotkom spojený s návštevou zápasu i stretnutím s týmto hráčom. „Práve Stanko Lobotka má za sebou krásny futbalový príbeh, ktorý je spojený s našou ligou. Vyrastal na našich trávnikoch a sme radi, že sa do projektu zapojil,“ hovorí výkonný riaditeľ Únie ligových klubov Michal Mertinyák. Okrem zájazdu za Stanom Lobotkom je v hre i viacero cien od partnerov.

Autogramiáda

Súčasťou spomínaného podujatia bude aj autogramiáda futbalistov Zemplína, ktorí prídu medzi svojich fanúšikov okolo 13:00 hod. Súťažiť sa bude aj o vstupenky na najbližší domáci zápas, konkrétne odvetu semifinále Slovenského pohára vo futbale, ktorý odohráme v stredu 17. apríla so 7-násobným majstrom MŠK Žilina.

V našom meste sa bude žiť nielen futbalom, ale aj hokejom. Do Michaloviec zavíta trofej hokejových majstrovstiev sveta. Pozrite sa na ňu už teraz v našej fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia

Trofej budúceho hokejového majstra sveta odhalená: FOTO
11
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: archív/ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM