Rôzne Rôzne

Chystáte sa do Podhorode? Využite v nedeľu bezplatnú dopravu!

Pre všetkých, ktorí nechcú nechať na náhodu svoju návštevu nedeľného TOP podujatia Terra Incognita Podhoroďské slávnosti, máme dobrú správu. Organizátori podujatia zabezpečili kyvadlovú autobusovú dopravu.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa do Podhorode? Využite v nedeľu bezplatnú dopravu!
Zdroj: Dnes24.sk

Obec Podhoroď je známa predovšetkým tradičnými Podhoroďskými slávnosťami, na ktorých sa koncom augusta stretávajú Rusíni od Novej Sedlice po Vyšné Nemecké a aj tí z druhej strany hranice.

Štyri desaťročia festivalu

Obec má okolo 370 obyvateľov, počas festivalu sa z nej stáva takmer dvojtisícové mestečko. Festival má za sebou viac ako štyri desaťročia a pretože ľudia sa radi stretávajú, čoskoro naplní aj piatu desiatku. Je to jeden z najstarších národnostných festivalov u nás. Viac o nich sa môžete dočítať v našom článku PROGRAM Podhoroďských slávnosti: Drišľak, vstupy zadarmo, starosta osobne s pravou rusínskou špecialitou…

Kto sem raz našiel cestu, zamiloval si tento kraj tak, že sa sem musí vracať. Podhoroď leží na hranici CHKO Vihorlat, je obklopená divou prírodou a ponúka rad atrakcií, ktoré určite nepatria k akciovému tovaru supermarketov. Samotná obec má okolo 440 obyvateľov, ale počas Podhoroďských slávností sa počet ľudí prudko zvyšuje. Na nefalšovaný rusínsky folklór a gastronomické špeciality je každoročne zvedavých viac ako 1000 návštevníkov.

„Podhoroďské slávnosti dávajú priestor na stretnutie rodákov, príbuzných a priateľov, ale aj obdivovateľov autentického folklóru od Novej Sedlice po Vyšné Nemecké,“ pozýva na slávnosti riaditeľka KOCR KK Lenka Vargová Jurková.

„Tento festival je súčasťou série TOP podujatí programu Terra Incognita 2015. Podporili sme ho nielen finančne, ale aj marketingovou kampaňou, ktorú určite zaregistrovali nielen vodiči, ale aj všetci tí, čo sledujú dianie v kraji,“ dopĺňa riaditeľka KOCR KK.

Nedeľná bezplatná doprava

Pre všetkých, ktorí nechcú nechať na náhodu svoju návštevu nedeľného TOP podujatia Terra Incognita Podhoroďské slávnosti, máme dobrú správu. Organizátori podujatia zabezpečili kyvadlovú autobusovú dopravu: Zo Sobraniec (parkovisko za Mestským kultúrnym strediskom) do Podhorode v nedeľu 30. 8. ráno s odchodom o 8.10 hod. (čaká na prípoj z Michaloviec s pravidelným príchodom o 8.05 hod.) ďalej s odchodom o 9.10 hod. a o 13.10 hod. Z Podhorode (parkovisko pred Kultúrnym domom) do Sobraniec s odchodom o 19.30 hod.

Uvedená kyvadlová doprava je bezplatná!

Zdroj: Terraincognita

Čítajte tiež:

PROGRAM Podhoroďských slávnosti: Drišľak, vstupy zadarmo, starosta osobne s pravou rusínskou špecialitou…

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM