Ondrej Petričko Šport

Cyklistické preteky Okolo Slovenska: V prvej etape prejdú pretekári aj Michalovcami

V prvej etape cyklistických pretekov Okolo Slovenska, ktorá začína v utorok v Košiciach, prejde pelotón cyklistov aj Michalovcami. Policajti prosia vodičov o zvýšenú ohľaduplnosť a opatrnosť.

Ilustračný obrázok k článku Cyklistické preteky Okolo Slovenska: V prvej etape prejdú pretekári aj Michalovcami
Zdroj: TASR

Cyklistické preteky Okolo Slovenska štartujú už v utorok a skladajú sa z piatich etáp. Hneď prvá začína v Košiciach a povedie Dolným Zemplínom cez Michalovce až do Humenného. Následne cyklisti prejdú Stropkovom, Liptovským Hrádkom, Trenčínom až do cieľa v Bratislave (8. júna). Dokopy prejdú 907,9 km cez 154 miest a obcí.

Polícia žiada vodičov o zvýšenú opatrnosť

57. ročník týchto cyklistických pretekov štartuje o 14.30 hod. v Košiciach. Cyklisti by mali prechádzať Michalovcami medzi 17.20 hod. až 17.36 hod. a pokračovať budú smerom do obce Vinné až na Pirnagov vrch. Odtiaľ už cestou dole do Porúbky a tí najrýchlejší by mali byť v cieli prvej etapy v Humennom okolo 18.10 hod.

V súvislosti s pretekmi by mali byť vodiči v dotknutých obciach a mestách obzvlášť obozretní. „Prvá etapa začína 4. júna so štartom o 14,30 hod. po trase Košice – Košické Olšany – Ďurďošík – smer Bohdanovce – Ruskov – Blažice – Slanec – Zemplín – Teplica – Egreš – Vojany – Veľké Kapušany – Kráľovský Chlmec – smer Michalovce – Zemplínska Šírava – smer Humenné. Žiadame vodičov o zvýšenú opatrnosť a ohľaduplnosť pri predchádzaní cyklistického pelotónu,“ upozornil košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM