Správy Rôzne

Cykloturistika zažíva veľký boom: Spoznávanie na dvoch kolesách je in

Spoznávanie nášho kraja sa pre cyklistov stalo opäť o niečo príjemnejším.

Ilustračný obrázok k článku Cykloturistika zažíva veľký boom: Spoznávanie na dvoch kolesách je in
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Cykloturistika aktuálne zažíva veľký rast záujmu zo strany širokej verejnosti, keďže pohyb na bicykli si ako spestrenie pobytu v prírode vyberá stále viac návštevníkov. Nielen domáci, ale aj zahraniční turisti vyhľadávajú lokality, ktoré sú cyklisticky dostupné, a v ktorých blízkosti je vyhovujúca infraštruktúra.

Rozširovanie cyklotrás

Košický samosprávny kraj sa snaží reflektovať na rast záujmu o cyklistiku. V posledných rokoch pribudlo v kraji viacero nových cyklochodníkov, požičovní bicyklov a elektrobicyklov, zázemí pre cyklo nabíjačky, niekoľko sčítačov cyklistov a v neposlednom rade aj nové cyklo odpočívadlá.

"Každým rokom sa snažíme priniesť niečo, čo cyklistom tento šport spríjemní. Vlani to bola napríklad požičovňa bicyklov a elektrobicyklov na Tokaji, pomohli sme vybudovať zázemie pre cyklo nabíjačky, niekoľko sčítačov cyklistov, obnovujeme značenie cyklotrás a neustále pracujeme aj na ich rozširovaní, aktuálne najmä na Zemplíne,“ informuje predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Milovníci cyklistiky

Okolo Šíravy

Rozbieha sa aj budovanie cyklotrás. Konkrétne – Zemplínska cyklomagistrála okolo Šíravy. Košický samosprávny kraj sa znova priblížil k projektu Zemplínskej cyklomagistrály, ktorý má vytvoriť cyklistický okruh okolo Zemplínskej šíravy a následne cyklotrasou prepojiť turistické destinácie Zemplínska šírava a Tokajská oblasť.

A čo vy? Spoznávate radi náš región na dvoch kolesách? HLASUJTE nižšie!

Spoznávate radi náš región na bicykli?

Nie

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM